Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування розглянув на своєму засіданні подання Тернопільської обласної ради щодо віднесення міста Бережани Бережанського району Тернопільської області до категорії міст обласного значення.

Місто Бережани – районний центр Тернопільської області, що розташований на відстані 53 км від обласного центру. На сьогоднішній день в місті проживає 18,2 тисячі мешканців.

Структура господарського комплексу міста Бережани має багатогалузевий характер. Найбільшими промисловими об’єктами міста є: ТОВ «Бережанський цегельний завод «Керамік» (виробництво будівельної цегли), ВАТ «Бережанський склозавод» (виробництво склопосуду), ТОВ «Христина» (виробництво картонної тари), ТОВ «Кенер Україна» (вироби будівельні з пластмаси), ВАТ «Бережанський хлібозавод».

Значну частку у виробництві промислової продукції займає деревообробна галузь, яка представлена спільним українсько-іспанським підприємством ТОВ «Успіх» та ТОВ «СанзаТоп».

На території міста здійснює діяльність ДП «2 ремонтний завод засобів зв’язку», який підпорядкований Міністерству оборони України. Підприємство здійснює ремонт засобів зв’язку військової техніки.

Систему освіти міста представляють 8 середніх шкіл, в тому числі державна українська гімназія ім. Б.Лепкого та обласна комунальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням трудового навчання, відокремлений підрозділ Національного університету біоресурсів і природокористування України «Бережанський агротехнічний інститут», навчально-наукова геодезична база Національного університету «Львівська Політехніка».

На території міста розташовані центральна районна комунальна лікарня, пологове відділення, обласний протитуберкульозний диспансер, дитячий гастроентерологічний санаторій, працює розгалужена система аптек і аптечних кіосків, кабінетів приватних стоматологів.

У місті Бережани є сприятливі умови для розвитку туризму і спорту. З кожним роком збільшується кількість відвідувачів міста. На території міської ради розташована 51 пам’ятка архітектури, із них 11 національного значення. Така велика кількість пам’яток була підставою для створення на території міста у 2001 році Державного історико-архітектурного заповідника.

Віднесення міста Бережани до категорії міст обласного значення сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості території, подальшому промисловому розвитку, належному утриманню та розвитку соціально-культурних об’єктів та історичних пам’яток.

Питання про віднесення міста Бережани Бережанського району Тернопільської області до категорії міст обласного значення погоджено відповідно до законодавства, розглянуто і схвалено Бережанською міською, Бережанською районною та Тернопільською обласною радами.

Заслухавши інформацію підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою, з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб та обговоривши питання, Комітет  у х в а л и в:

 

1. Підтримати подання Тернопільської обласної ради щодо віднесення міста Бережани Бережанського району Тернопільської області до категорії міст обласного значення та доручити народним депутатам України – членам Комітету розробити та внести на розгляд Верховної Ради України відповідний проект Постанови Верховної Ради України.

2. Рекомендувати Верховній Раді України підтримати подання Тернопільської обласної ради щодо віднесення міста Бережани Бережанського району Тернопільської області до категорії міст обласного значення, прийнявши за основу та в цілому відповідний проект Постанови Верховної Ради України.

3. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України під час розгляду цього питання народному депутату України, голові підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою М.Федоруку.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол №12”

10 квітня 2015 14:35
10 квітня 2015 14:09
10 квітня 2015 14:02
06 квітня 2015 17:28
06 квітня 2015 16:44
06 квітня 2015 16:24
06 квітня 2015 15:51
06 квітня 2015 15:50
06 квітня 2015 13:42
06 квітня 2015 12:10