Про Звернення народних депутатів України –

членів Комітету Верховної Ради України з питань

державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування до депутатів Київської міської ради

щодо увіковічення пам’яті Бориса Нємцова

 

 

Підтримуючи ініціативу Голови Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, народного депутата України С.Власенка щодо необхідності увіковічення пам’яті великого друга України Бориса Нємцова, який трагічно загинув 27 лютого 2015 року в місті Москва (Російська Федерація), у назві однієї з вулиць міста Києва, Комітет   в и р і ш и в:

1. Затвердити Звернення народних депутатів України – членів Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування до депутатів Київської міської ради щодо увіковічення пам’яті Бориса Нємцова (додається).

2. Направити зазначене Звернення на адресу Київської міської ради, Київського міського голови В.Кличка, Комісії з питань найменувань Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

3. Контроль за виконанням цього Рішення покласти на Секретаря Комітету О.Гончаренка.

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням Комітету Верховної Ради України

з питань державного будівництва, регіональної

політики та місцевого самоврядування

від 3 лютого 2016 року

 

 

 

Звернення народних депутатів України –

членів Комітету Верховної Ради України з питань

державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування до депутатів Київської міської ради

щодо увіковічення пам’яті Бориса Нємцова

 

 

Минає рік з часу трагічної події, що сталася 27 лютого 2015 року в місті Москва (Російська Федерація) – жорстокого і цинічного вбивства відомого російського державного діяча та політика Бориса Нємцова. Не стало яскравого, принципового, талановитого опозиційного лідера, послідовного опонента і критика нинішнього кремлівського режиму Путіна як у внутрішній, так і зовнішній політиці.

Борис Нємцов був великим другом України, її демократичних сил. Він завжди підтримував прагнення українського народу до справжньої свободи і незалежності. Свою громадянську позицію він заявляв щиро й відкрито – з політичної трибуни, телевізійних екранів, сторінок газет та інтернет-видань, а також головного майдану країни – Майдану Незалежності, де неодноразово виступав під час бурхливих подій Помаранчевої Революції та Революції Гідності. В його особі ми бачили надію на іншу Росію – демократичну, вільну від авторитаризму, позбавлену імперської пихи та амбіцій, зазіхань на території інших держав. Світлий образ Бориса Нємцова назавжди залишиться в наших серцях.

Шановні колеги! Ми вважаємо, що пам’ять про Бориса Нємцова має бути увіковічена у назві однієї з вулиць міста Києва та напередодні річниці від дня його трагічної загибелі звертаємося до Вас із пропозицією розглянути це питання на одному з найближчих пленарних засідань міської ради. Щиро сподіваємося на розуміння та підтримку.

 

Народні депутати України

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол №37”

03 березня 2017 11:14
03 березня 2017 11:12
03 березня 2017 11:11
03 березня 2017 11:10
03 березня 2017 11:08
03 березня 2017 10:26
03 березня 2017 10:22
03 березня 2017 10:19
03 березня 2017 10:16