Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування розглянув подання Луганської обласної ради щодо зміни і встановлення меж міста Гірське Попаснянського району Луганської області.

Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 7 жовтня 2014 року № 1693-VII «Про зміни в адміністративно-територіальному устрої Луганської області, зміну і встановлення меж Перевальського і Попаснянського районів Луганської області» місто Гірське Первомайської міської ради включено в межі Попаснянського району Луганської області.

Згідно облікових даних Державного земельного кадастру існуюча площа міста Гірське становить 1324,0 гектара земель. При розробці проекту землеустрою було проведено коригування планово-картографічного матеріалу та уточнення межі населеного пункту, загальна площа території міста Гірське в існуючих межах склала 1218,39 гектара земель.

Проектом землеустрою щодо зміни і встановлення меж міста Гірське пропонується збільшити територію міста на 77,39 гектара земель, що знаходяться у віданні Голубівської сільської ради Попаснянського району та затвердити територію міста Гірське загальною площею 1295,78 гектара.

Проект землеустрою щодо зміни меж міста Гірське розроблений ПП Обласний центр впровадження «Агроцентрнаука» з урахуванням  фактичного стану землекористування, генерального плану забудови міста та отримав позитивний висновок державної експертизи землевпорядної документації № 425-12 від 24 липня 2012 року Державного агентства земельних ресурсів України.

Земельні ділянки, які планується включити в межі міста, будуть використані під житлове та соціально-побутове будівництво, а також для розміщення об’єктів виробничого призначення, створення системи інженерного обладнання і благоустрою, забезпечення рекреаційних умов, інших потреб.

Питання про зміну меж міста Гірське погоджено відповідно до законодавства, розглянуто і схвалено Голубівською сільською, Гірською міською, Попаснянською районною, Луганською обласною радами.

Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин висловлює ряд зауважень до проекту землеустрою щодо зміни і встановлення меж міста Гірське Попаснянського району Луганської області, які частково враховані розробниками проекту землеустрою.

В порушення вимог статті 173 Земельного кодексу України проект землеустрою не містить посвідченої в установленому порядку копії генерального плану населеного пункту та рішення про його затвердження.

Крім того, у проекті землеустрою відсутні викопіювання із схеми землеустрою і техніко-економічного обґрунтування використання та охорони земель адміністративно-територіальної одиниці (утворення) чи викопіювання із проекту формування територій сільських, селищних рад (частина третя статі 46 Закону України «Про землеустрій»).

Заслухавши інформацію підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою, з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб, обговоривши питання та враховуючи неможливість доопрацювання Гірською міською радою проекту землеустрою, оскільки необхідні матеріали містяться в Первомайській міській раді Луганської області, яка знаходиться на тимчасово окупованій території внаслідок збройної агресії Російської Федерації, Комітет  у х в а л и в:

1. Підтримати подання Луганської обласної ради щодо зміни і встановлення меж міста Гірське Попаснянського району Луганської області та доручити народним депутатам України – членам Комітету розробити та внести на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України про зміну і встановлення меж міста Гірське Попаснянського району Луганської області.

2. Рекомендувати Верховній Раді України підтримати подання Луганської обласної ради щодо зміни і встановлення меж міста Гірське Попаснянського району Луганської області, прийнявши за основу та в цілому відповідний проект Постанови Верховної Ради України.

3. Доручити виступити на пленарному засіданні Верховної Ради України під час розгляду цього питання народному депутату ято.
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол №28”

19 листопада 2015 12:18
17 листопада 2015 17:58
17 листопада 2015 14:55
17 листопада 2015 11:56
17 листопада 2015 11:55
17 листопада 2015 11:51