Народний депутат України, голова підкомітету з питань місцевого самоврядування Юрій Бублик взяв участь у науково-практичному семінарі з обміну кращими практиками на тему: «Центри надання адміністративних послуг як механізми забезпечення принципів верховенства права», який відбувся у м.Харкові в межах проекту «Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні», що реалізується Академією Фольке Бернадотта в партнерстві з Асоціацією малих міст України та Центром Разумкова за фінансової підтримки Шведського агентства з міжнародного розвитку (SIDA).

Голова підкомітету нагадав присутнім про нещодавно проведені в місті Вінниця виїзні комітетські слухання з тематики надання адміністративних послуг та про підготовлений комітетом та прийнятий парламентом 10 грудня Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації  надання адміністративних послуг», який було розроблено з метою забезпечення доступності та належної якості публічних послуг шляхом оптимального розподілу повноважень між органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади на різних рівнях адміністративно-територіального устрою за принципами субсидіарності та децентралізації, а також удосконалення процедур та умов надання адміністративних послуг.

Юрій Бублик запевнив учасників зібрання про підтримку Комітетом  усіх конструктивних зусиль, спрямованих на розбудову мережі центрів надання адміністративних послуг, підготовки необхідної законодавчої основи їх діяльності, підвищення моральної та матеріальної  зацікавленості службовців місцевого самоврядування  у досягненні позитивних результатів роботи таких центрів. 

У ході презентацій, виступів та дискусій було обговорено проблеми діяльності центрів надання адміністративних послуг, взаємодії органів місцевого самоврядування з органами виконавчої влади при наданні адміністративних послуг, окреслено шляхи  вирішення цих проблем.

Велику зацікавленість учасників семінару викликало ознайомлення з досвідом роботи Харківського міського центру надання адміністративних послуг, а також одного з його районних відділень. Присутнім також запам’ятались матеріали опитування щодо надання адміністративних послуг, пов’язані із земельними питаннями у місті Миколаєві. У цих дослідженнях взяли участь представники протилежних сторін надання послуг – адміністратори і жителі, однак оцінки, висновки і пропозиції, які висловлювали обидві сторони виявилися близькими і співзвучними. Це ще раз засвідчило певний суспільний консенсус, підтримку ідеї надання всього  комплексу адміністративних послуг за принципом єдиного вікна і за однією адресою.

Українську сторону на заході представляли Асоціація малих міст  України  та Центр Разумкова. Серед учасників семінару  були посланці міст-партнерів Проекту: Миколаєва, Южного, Вилкова, Івано-Франківська, Долини, Самбору, Дніпропетровська, Мелітополя, Вільнянська, Харкова, Чугуєва, Пирятина, а також фахівці Мінекономіки, Мінрегіону, науковці, експерти.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Архів новин попередніх скликань”

18 грудня 2015 10:59
17 грудня 2015 14:46
17 грудня 2015 10:22
16 грудня 2015 16:56
16 грудня 2015 11:53
Голова Комітету Сергій Власенко взяв участь в урочистому заході з нагоди 30-річчя відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування та 20-річчя членства України в Раді Європи, який був організований Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в рамках проекту «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні» та Плану дій Ради Європи для України на 2015 – 2017 роки
15 грудня 2015 15:55
15 грудня 2015 09:57
14 грудня 2015 10:50
11 грудня 2015 14:11
10 грудня 2015 09:40