Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування підтримав подання Одеської обласної ради щодо віднесення міста Балта Балтського району Одеської області до категорії міст обласного значення.

Члени Комітету взяли до відома, що місто Балта – місто районного значення, адміністративний, промисловий, історичний центр однойменного району Одеської області, що розташоване у її північній частині на відстані 203 км від міста Одеса на берегах річки Кодима. На сьогоднішній день в місті проживає 19181 мешканців.

Голова підкомітету поінформував членів Комітету, що економічний потенціал міста представлений промисловими підприємствами: ПП «Балтська швейна фабрика», ПП «Інтекст» (швейне виробництво), ТОВ «Агрофірма «Хлібна Нива», ДП «Балтське лісове господарство», ПП «Паландин-Агро» (виробництво сільськогосподарської техніки), БОВЕО «Райагропроменерго» (монтаж електромереж, будівництво), ТОВ «Ескадос» (швейне виробництво) та ін. На території, що віднесена до відання Балтської міської ради запроваджуються проекти «Зеленої енергетики»: розпочато роботи з будівництва електростанції на сонячних батареях, встановлюються експериментальні вітрові турбіни для визначення ефективності будівництва вітрової електростанції. В населеному пункті розвинута мережа медичних, освітніх та соціально-культурних закладів.

Під час обговорення питання зауважувалось, що віднесення міста Балта до категорії міст обласного значення сприятиме збільшенню надходження до міського бюджету, підвищенню інвестиційної привабливості території, подальшому промисловому розвитку, належному утриманню та розвитку соціально-культурних об’єктів.

Народні депутати України взяли до відома, що питання про віднесення міста Балта Балтського району Одеської області до категорії міст обласного значення погоджено відповідно до законодавства, розглянуто і схвалено Балтською міською, Балтською районною та Одеською обласною радами.

Крім того, члени Комітету звернули увагу, що Балтська територіальна громада об’єдналась відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» із суміжними територіальними громадами Балтського району, утворивши одну з найбільших об’єднаних територіальних громад Одеської області.

За результатами розгляду питання на Комітеті було ухвалено висновок - рекомендувати Верховній Раді України підтримати подання Одеської обласної ради щодо віднесення міста Балта Балтського району Одеської області до категорії міст обласного значення, прийнявши за основу та в цілому відповідний проект Постанови Верховної Ради України та з огляду на закінчення виборчого процесу чергових місцевих виборів 9 листопада 2015 року та можливе оскарження результатів місцевих виборів визначити, що ця Постанова набиратиме чинності з 20 листопада 2015 року.

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Архів новин попередніх скликань”

18 грудня 2015 10:59
17 грудня 2015 14:46
17 грудня 2015 10:22
16 грудня 2015 16:56
16 грудня 2015 11:53
Голова Комітету Сергій Власенко взяв участь в урочистому заході з нагоди 30-річчя відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування та 20-річчя членства України в Раді Європи, який був організований Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в рамках проекту «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні» та Плану дій Ради Європи для України на 2015 – 2017 роки
15 грудня 2015 15:55
15 грудня 2015 09:57
14 грудня 2015 10:50
11 грудня 2015 14:11
10 грудня 2015 09:40