Завідувач секретаріату Комітету Анжела Малюга та Заступник завідувача секретаріату Комітету Олег Данилюк взяли участь у Міжнародному круглому столі «Зміцнення інституційної спроможності асоціацій органів місцевого самоврядування». що відбувся 16 листопада у Львові.

В роботі круглого столу взяли участь представники українських та європейських асоціацій органів місцевого самоврядування, провідні українські та міжнародні експерти в секторі місцевого самоврядування, міські голови,  представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Адміністрації Президента України, зокрема Андрій Садовий, Львівський міський голова і віце-президент Асоціації міст України, Сергій Чернов, голова Харківської обласної ради і президент Української асоціації районних та обласних рад, Валерій П’ятак, заступник Голови Львівської обласної ради, Марина Ставнійчук, радник Президента України – керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента України, Дмитро Лосєв, заступник Голови Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні, Наталія Романова, президент Палати регіонів у Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи, Микола Фурсенко, Фурсівський сільський голова і Президент Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад.

Учасники круглого столу висловили свої думки та бачення щодо становлення і розвитку асоціацій ОМС в Україні, зокрема питань організації процесу надання послуг, лобіювання та захисту інтересів, партнерства та взаємодії між асоціаціями та центральним урядом, ролі асоціацій в процесі підготовки і просування реформи місцевого самоврядування в Україні. Крім того, відбувся обмін досвідом між представниками українських асоціацій ОМС та асоціацій місцевих влад Великобританії, Балканських країн, Румунії і Молдови. Детально обговорювалося питання оптимізації і покращення діяльності Національного конгресу місцевих влад в Україні, а також запровадження дієвих інструментів співпраці між асоціаціями ОМС.

Підсумком дискусії стали домовленості про співпрацю між українськими та європейськими асоціаціями ОМС, деталізація напрямків взаємодії з Програмою Ради Європи щодо (само)оцінки ефективності діяльності асоціацій, стратегічного та фінансового планування, лобіювання та захисту інтересів, комунікаційної стратегії тощо.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Архів новин попередніх скликань”

18 грудня 2015 10:59
17 грудня 2015 14:46
17 грудня 2015 10:22
16 грудня 2015 16:56
16 грудня 2015 11:53
Голова Комітету Сергій Власенко взяв участь в урочистому заході з нагоди 30-річчя відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування та 20-річчя членства України в Раді Європи, який був організований Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в рамках проекту «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні» та Плану дій Ради Європи для України на 2015 – 2017 роки
15 грудня 2015 15:55
15 грудня 2015 09:57
14 грудня 2015 10:50
11 грудня 2015 14:11
10 грудня 2015 09:40