Малюга, Данилюк

10 грудня 2012, 17:22

Завідувач секретаріату Комітету Анжела Малюга та Заступник завідувача секретаріату Комітету Олег Данилюк взяли участь у Міжнародному круглому столі «Зміцнення інституційної спроможності асоціацій органів місцевого самоврядування». що відбувся 16 листопада у Львові.

В роботі круглого столу взяли участь представники українських та європейських асоціацій органів місцевого самоврядування, провідні українські та міжнародні експерти в секторі місцевого самоврядування, міські голови,  представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Адміністрації Президента України, зокрема Андрій Садовий, Львівський міський голова і віце-президент Асоціації міст України, Сергій Чернов, голова Харківської обласної ради і президент Української асоціації районних та обласних рад, Валерій П’ятак, заступник Голови Львівської обласної ради, Марина Ставнійчук, радник Президента України – керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента України, Дмитро Лосєв, заступник Голови Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні, Наталія Романова, президент Палати регіонів у Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи, Микола Фурсенко, Фурсівський сільський голова і Президент Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад.

Учасники круглого столу висловили свої думки та бачення щодо становлення і розвитку асоціацій ОМС в Україні, зокрема питань організації процесу надання послуг, лобіювання та захисту інтересів, партнерства та взаємодії між асоціаціями та центральним урядом, ролі асоціацій в процесі підготовки і просування реформи місцевого самоврядування в Україні. Крім того, відбувся обмін досвідом між представниками українських асоціацій ОМС та асоціацій місцевих влад Великобританії, Балканських країн, Румунії і Молдови. Детально обговорювалося питання оптимізації і покращення діяльності Національного конгресу місцевих влад в Україні, а також запровадження дієвих інструментів співпраці між асоціаціями ОМС.

Підсумком дискусії стали домовленості про співпрацю між українськими та європейськими асоціаціями ОМС, деталізація напрямків взаємодії з Програмою Ради Європи щодо (само)оцінки ефективності діяльності асоціацій, стратегічного та фінансового планування, лобіювання та захисту інтересів, комунікаційної стратегії тощо.