Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування за дорученням Голови Верховної Ради України В.Гройсмана розглянув проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (щодо підняття Державного Прапору України) (реєстр. № 3717 від 24.12.2015 р.), поданий народними депутатами України В.Пташник, І.Климпуш-Цинцадзе, В.Голубом, О.Дехтярчуком, О.Бойко, М.Федоруком, О.Ледовських, О.Юринець, С.Євтушком, А.Шкрум, О.Рябчиним, В.Івченком, М.Іоновою. 

Законопроектом пропонується встановити правила підняття прапору територіальної громади та прапору Європейського Союзу поруч з Державним Прапором України.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України у висновку від 17 лютого 2016 року № 16/3-213/3717 вказує, що положення законопроекту стосуються правил використання Державного Прапору України та прапору Європейського Союзу, що не може бути предметом регулювання Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», оскільки питання використання, зокрема, Державного Прапору України мають вирішуватися у законодавстві про державні символи.

У зв’язку з цим, Головне управління звертає увагу, що 2 лютого 2016 року Верховна Рада України за наслідками розгляду в першому читанні прийняла за основу проект Закону України «Про Державний Прапор України» (реєстр. № 3334), частина восьма статті 4 якого визначає вимоги до встановлення або підняття Державного Прапору України одночасно з іншими прапорами.

Виходячи з вищенаведеного, Головне управління пропонує за результатами розгляду в першому читанні відхилити законопроект.

Комітет Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції у своєму висновку від 27 січня 2016 року (Протокол №56) вказав, що законопроект відповідає вимогам антикорупційного законодавства.

 Комітет Верховної Ради України з питань бюджету у своєму висновку від 3 березня 2016 року (Протокол №49) вказав, що законопроект не має впливу на показники бюджету.

 

Заслухавши інформацію голови підкомітету з питань місцевого самоврядування Ю.Бублика, беручи до уваги висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб, та всебічно обговоривши питання, Комітет  у х в а л и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (щодо підняття Державного Прапору України) (реєстр. № 3717 від 24.12.2015 р.), поданий народними депутатами України В.Пташник, І.Климпуш-Цинцадзе, В.Голубом, О.Дехтярчуком, О.Бойко, М.Федоруком, О.Ледовських, О.Юринець, С.Євтушком, А.Шкрум, О.Рябчиним, В.Івченком, М.Іоновою, за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу.

 

2. Визначити співдоповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України, голову підкомітету з питань місцевого самоврядування Ю.Бублика.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол №40”

14 березня 2017 15:37
14 березня 2017 15:35
14 березня 2017 15:12
14 березня 2017 15:10
14 березня 2017 15:00