Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування розглянув на своєму засіданні подання Вінницької обласної ради щодо віднесення міста Калинівка Калинівського району Вінницької області до категорії міст обласного значення.

Місто Калинівка – місто районного значення, адміністративний центр Калинівського району, що розташоване на північній частині Вінницької області на відстані 26 км від міста Вінниця. На сьогоднішній день в місті проживає понад 19000 мешканців.

Відповідно до Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» Калинівська міська та Дружелюбівська сільська ради рішеннями від 25 серпня 2015 року об'єдналися в Калинівську міську територіальну громаду з адміністративним центром у місті Калинівка, включивши до її складу села Дружелюбівка, Прилуцьке, Рівнинне, селище Калинівка Друга.

Провідною галуззю в економіці міста є промисловість, яка представлена підприємствами: ТОВ «ЕКО-СФЕРА» (виробництво соків), ТОВ «Калинівський молокозавод», ПрАТ «Калинівський машинобудівний завод», ПАТ «Калинівське РП «Агромаш», ПрАТ «Калина (пошиття швейних виробів), ПрАТ «Калинівський експериментальний завод деревинних матеріалів», ВАТ «Калинівкаміжрайагротехсервіс», СП «Калинівський тарний комбінат» та ін.

Суттєвою складовою економіки міста Калинівка є підприємництво. У місті зареєстровані 761 юридична особа та 2501 фізична особа-підприємець.

Рішенням Калинівської міської ради від 20.03.2014 року № 116 затверджено Стратегічний план розвитку  міста на період до 2020 року, який включає п’ять основних стратегічних напрямків розвитку, зокрема: забезпечення сталого економічного розвитку міста, поліпшення екологічного стану міста, створення привабливих та зручних умов для проживання в місті, забезпечення розвитку громадянського суспільства, активізація соціальної політики в місті.

Навчально-виховний процес в місті Калинівка здійснюють два загальноосвітні навчальні заклади І-ІІІ ступенів, гімназія, один загальноосвітній заклад І-ІІ ступеня, сім дитячих дошкільних закладів, Будинок дитячої творчості,  технологічний технікум, професійно-технічне училище № 26.

До послуг населення міста дитяча та районна бібліотеки, районний Будинок культури, дитяча музична школа, ДЮСШ «Авангард», міський стадіон.

Лікування та профілактика захворювань здійснюється медичними працівниками Калинівської центральної районної лікарні, Центру первинної медико-санітарної допомоги, залізничною амбулаторією.

Віднесення міста Калинівка до категорії міст обласного значення сприятиме збільшенню надходження до міського бюджету, значно покращиться інвестиційний клімат, що в свою чергу сприятиме розширенню діючих та будівництву нових потужностей в харчовій та переробній промисловості.

Питання про віднесення міста Калинівка Калинівського району Вінницької області до категорії міст обласного значення погоджено відповідно до законодавства, розглянуто і схвалено Калинівською міською та Вінницькою обласною радами.

Заслухавши інформацію підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою, з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб та обговоривши питання, Комітет  у х в а л и в:

 

1. Підтримати подання Вінницької обласної ради щодо віднесення міста Калинівка Калинівського району Вінницької області до категорії міст обласного значення та доручити народним депутатам України – членам Комітету розробити та внести на розгляд Верховної Ради України відповідний проект Постанови Верховної Ради України.

2. Рекомендувати Верховній Раді України підтримати подання Вінницької обласної ради щодо віднесення міста Калинівка Калинівського району Вінницької області до категорії міст обласного значення, прийнявши за основу та в цілому відповідний проект Постанови Верховної Ради України.

3. Визначити доповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України, голову підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою М.Федорука.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол №40”

14 березня 2017 15:37
14 березня 2017 15:35
14 березня 2017 15:12
14 березня 2017 15:10
14 березня 2017 15:00