Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування за дорученням Голови Верховної Ради України В.Гройсмана розглянув проект Закону України про внесення зміни до Закону України «Про адміністративні послуги» щодо особливостей надання адміністративних послуг у Донецькій області на період проведення антитерористичної операції (реєстр. № 3242 від 06.10.2015), поданий народним депутатом України О.Дехтярчуком.

Метою розробки зазначеного законопроекту, за визначенням суб’єкта права законодавчої ініціативи, є забезпечення функціонування системи надання адміністративних послуг в частині організації надання адміністративних послуг Донецькою обласною державною адміністрацією (Донецькою обласною військово-цивільною адміністрацією) та територіальними органами міністерств та інших центральних органів виконавчої влади в умовах проведення антитерористичної операції, шляхом тимчасового створення Донецькою обласною державною адміністрацією (Донецькою обласною військово-цивільною адміністрацією) Центру надання адміністративних послуг для організації надання таких адміністративних послуг.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України у висновку від 4.12.2015 підтримало ідею необхідності забезпечення у випадках проведення антитерористичних операцій належної організації надання адміністративних послуг, які надаються обласними державними адміністраціями (або відповідними військово-цивільними адміністраціями) та територіальними органами міністерств та інших центральних органів виконавчої влади і зазначило, що за результатами розгляду у першому читанні законопроект може бути прийнятий за основу за умови врахування висловлених зауважень. Зокрема, вказувалося,  що   аналогічна   ситуація   з   неможливістю   функціонування  Центру

 

адміністративних послуг складається також щодо Луганської області, адже місто Луганськ та ряд населених пунктів в межах Луганської області також включені до Переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 07.10.2014 № 1085.

Під час розгляду законопроекту народні депутати України – члени Комітету звернули увагу, що з прийняттям Верховною Радою України 10 грудня 2015 року в другому читанні та в цілому проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг (реєстр. № 2984), обласні державні адміністрації отримали можливість надавати такі послуги через мережу вже існуючих центрів надання адміністративних послуг, створених районними державними адміністраціями та міськими радами міст обласного значення. При цьому не існує законодавчих перешкод для застосування такого механізму надання адміністративних послуг також і на територіях проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, на яких органи державної влади та місцевого самоврядування мають можливість здійснювати свої повноваження.

Заслухавши інформацію підкомітету з питань адміністративних послуг, державних символів та нагород, взявши до уваги висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб та всебічно обговоривши питання, Комітет   у х в а л и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 3 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про внесення зміни до Закону України «Про адміністративні послуги» щодо особливостей надання адміністративних послуг у Донецькій області на період проведення антитерористичної операції (реєстр. № 3242), поданий народним депутатом України О.Дехтярчуком, за наслідками розгляду в першому читанні повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

2. Визначити співдоповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України голову підкомітету з питань виконавчої влади та територіального устрою, народного депутата України М.Федорука.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол №35”

02 березня 2017 13:07
02 березня 2017 13:06
02 березня 2017 12:54
02 березня 2017 12:52
23 грудня 2015 17:00
23 грудня 2015 13:08
23 грудня 2015 13:04
23 грудня 2015 13:03
23 грудня 2015 12:55