За дорученням Голови Верховної Ради України В.Гройсмана Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування розглянув на своєму засіданні проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» (щодо забезпечення державної підтримки добровільного об'єднання територіальних громад) (реєстр. № 3390  від 02.11.2015р.), внесений народним депутатом України М.Федоруком.

         За визначенням суб’єкта законодавчої ініціативи зазначений законопроект внесений з метою вдосконалення правового регулювання затвердження Перспективних планів формування спроможних громад, що надасть змогу усім спроможним громадам своєчасно отримати ефективне ресурсне забезпечення.

         Законопроектом пропонується внести зміни до статті 11 Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» та визначити, що якщо протягом місяця після подання Ради міністрів Автономної Республіки Крим, відповідної обласної державної адміністрації до Верховної Ради Автономної Республіки Крим, відповідної обласної ради проекту Перспективного плану формування територій громад чи змін до нього Верховна Рада Автономної Республіки Крим, відповідна обласна рада не схвалила проект чи зміни до нього, Кабінет Міністрів України може визнати створені відповідно до статті 7 цього Закону об’єднані територіальні громади, які відповідають проекту Перспективного плану формування територій громад чи змінам до нього як такі, що відповідають Перспективному плану формування територій громад.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України у своєму висновку висловлює ряд зауважень до законопроекту та вважає, що за результатами розгляду у першому читанні законопроект доцільно відхилити.

Заслухавши інформацію підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою, з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб,  Комітет  у х в а л и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» (щодо забезпечення державної підтримки добровільного об'єднання територіальних громад) (реєстр. № 3390 від 02.11.2015р.), внесений народним депутатом України М.Федоруком, за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу.

 

2. Визначити співдоповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України, голову підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою М.Федорука.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол №30”

10 грудня 2015 11:57
10 грудня 2015 11:53
10 грудня 2015 10:47
04 грудня 2015 14:26
03 грудня 2015 17:14
03 грудня 2015 17:13