Подання Луганської обласної ради щодо зміни і встановлення меж міста Гірське Попаснянського району Луганської області підтримано Комітетом з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

Доповідаючи питання голова підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою М.Федорук вказав, що згідно облікових даних Державного земельного кадастру існуюча площа міста Гірське становить 1324,0 гектара земель. При розробці проекту землеустрою було проведено коригування планово-картографічного матеріалу та уточнення межі населеного пункту, загальна площа території міста Гірське в існуючих межах склала 1218,39 гектара земель.

Голова підкомітету поінформував, що проектом землеустрою щодо зміни і встановлення меж міста Гірське пропонується збільшити територію міста на 77,39 гектара земель, що знаходяться у віданні Голубівської сільської ради Попаснянського району та затвердити територію міста Гірське загальною площею 1295,78 гектара. Доповідач вказав, що Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин висловлює ряд зауважень до проекту землеустрою щодо зміни і встановлення меж міста Гірське Попаснянського району Луганської області, які частково враховані розробниками проекту землеустрою.

Також М.Федорук звернув увагу присутніх, що в порушення вимог статті 173 Земельного кодексу України проект землеустрою не містить посвідченої в установленому порядку копії генерального плану населеного пункту та рішення про його затвердження. Крім того було зауважено, що у проекті землеустрою відсутні викопіювання із схеми землеустрою і техніко-економічного обґрунтування використання та охорони земель адміністративно-територіальної одиниці (утворення) чи викопіювання із проекту формування територій сільських, селищних рад (частина третя статі 46 Закону України «Про землеустрій»).

Члени Комітету взяли до уваги, що питання про зміну меж міста Гірське погоджено відповідно до законодавства, розглянуто і схвалено Голубівською сільською, Гірською міською, Попаснянською районною, Луганською обласною радами.

Секретар Гірської міської ради Попаснянського району Луганської області Т.Пенкіна пояснила, що на сьогодні неможливо доопрацювати у відповідності до вимог земельного законодавства України проект землеустрою, оскільки необхідні матеріали містяться в Первомайській міській раді Луганської області, яка знаходиться на тимчасово окупованій території внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Комітет ухвалив висновок - підтримати подання Луганської обласної ради щодо зміни і встановлення меж міста Гірське Попаснянського району Луганської області та доручити народним депутатам України – членам Комітету розробити та внести на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України про зміну і встановлення меж міста Гірське Попаснянського району Луганської області.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Архів новин попередніх скликань”

18 грудня 2015 10:59
17 грудня 2015 14:46
17 грудня 2015 10:22
16 грудня 2015 16:56
16 грудня 2015 11:53
Голова Комітету Сергій Власенко взяв участь в урочистому заході з нагоди 30-річчя відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування та 20-річчя членства України в Раді Європи, який був організований Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в рамках проекту «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні» та Плану дій Ради Європи для України на 2015 – 2017 роки
15 грудня 2015 15:55
15 грудня 2015 09:57
14 грудня 2015 10:50
11 грудня 2015 14:11
10 грудня 2015 09:40