Шановні працівники органів місцевого самоврядування!

Батьківщина починається з кожного з нас. У маленьких  містах і мегаполісах, найвіддаленіших куточках України ми шукаємо потенціал власного розвитку – наявний і зарезервований. Але надзвичайно важливо в умовах сьогодення бути відповідальними за якість не лише свого життя, а й рідної вулиці, громади чи регіону. Все починається з ідеї, ініціативи, вміння працювати над собою. Сильна і самодостатня та громада, яка має колективне усвідомлення базового поняття розвитку – «це не зможе зробити ніхто, крім мене, ніхто, крім нас».

Розвиток місцевого самоврядування та реформування системи управління регіональним розвитком – фундаментальний принцип партисипативної демократії. На сьогодні пріоритетним напрямком державної політики України повинні стати підготовка та проведення широкомасштабної реформи місцевого самоврядування, що зумовлюватиме особливе значення активного залучення громадян до участі у вирішенні публічних справ на місцевому рівні, управління своїми громадами. 

День місцевого самоврядування – свято всіх, хто працює на благо територіальних громад, відстоює суспільний запит та інтерес. Проте окрема подяка працівникам органів місцевого самоврядування: ваша щоденна праця є головним каталізатором суспільного розвитку, формування громадянського суспільства. Саме з вашою творчою сумлінною працею, професіоналізмом, що потребує глибоких знань та високоморальних якостей, добропорядністю люди пов’язують свої сподівання на соціальну справедливість, добробут, щасливе майбутнє та віру в нові здобутки.

Наступний рік ставить перед нами нові виклики. Поява питань, які треба вирішувати в процесі децентралізації, є, очевидно, невідворотною, але саме від компетентних управлінських рішень працівників органів місцевого самоврядування як реакції на довіру громади, їхніх перемог чи помилок, активізації зусиль кожного з нас залежить, чи буде успішною історія реформи децентралізації в Україні.

Колеги та друзі, бажаю вам успішно подолати всі виклики сьогодення, досягти результатів, яких від вас очікує суспільство, міцного здоров'я, родинного затишку, здійснення мрій і сподівань, внутрішнього тепла та світла мати натхнення розвиватися та розвивати – себе, власну справу, місцеві ініціативи,  країну.

З повагою, Голова Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування С.Власенко

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Архів новин попередніх скликань”

18 грудня 2015 10:59
17 грудня 2015 14:46
17 грудня 2015 10:22
16 грудня 2015 16:56
16 грудня 2015 11:53
Голова Комітету Сергій Власенко взяв участь в урочистому заході з нагоди 30-річчя відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування та 20-річчя членства України в Раді Європи, який був організований Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в рамках проекту «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні» та Плану дій Ради Європи для України на 2015 – 2017 роки
15 грудня 2015 15:55
15 грудня 2015 09:57
14 грудня 2015 10:50
11 грудня 2015 14:11
10 грудня 2015 09:40