Проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про статус гірських населених пунктів в Україні» щодо збільшення державних гарантій в соціально-економічному розвитку (реєстр. №1345) за наслідками розгляду в першому читанні Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування пропонує повернути суб'єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

За визначенням суб’єктів права законодавчої ініціативи, даний законопроект був внесений з метою розширення нормативно-правового поля стосовно збільшення державних гарантій в соціально-економічному розвитку населених пунктів, яким надано статус гірських, а також забезпечення державної підтримки проектів, які здійснюються в гірських населених пунктах, в соціальній сфері та сфері розвитку інфраструктури.

Під час розгляду даного питання на засіданні члени Комітету взяли до уваги, що Комітет Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції у своєму висновку щодо результатів здійснення антикорупційної експертизи зазначив, що у законопроекті не виявлено корупціогенних факторів, тобто законопроект відповідає вимогам антикорупційного законодавства.

Члени Комітету були поінформовані, що Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України та Інститут законодавства Верховної Ради України у своїх висновках вказують, що законопроект потребує доопрацювання.

Окрім того, Міністерство інфраструктури України та Міністерство фінансів України поінформували Комітет про те, що не підтримують законопроект у запропонованій редакції та пропонують направити його на доопрацювання. Зокрема, Міністерство фінансів України у своєму експертному висновку зазначило, що законопроект не відповідає бюджетному і податковому законодавству та вказало, що з огляду на першочергову необхідність забезпечити в умовах фінансової кризи своєчасним фінансуванням уже прийняті рішення щодо соціального захисту населення та підтримки соціально-економічного розвитку, а також враховуючи заходи, які здійснюються Урядом щодо жорсткої економії бюджетних коштів, приймати рішення, які призводять до додаткових бюджетних витрат, недоцільно.

Взявши до уваги експертні висновки, всебічно обговоривши питання Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 3 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про статус гірських населених пунктів в Україні» щодо збільшення державних гарантій в соціально-економічному розвитку (реєстр. № 1345) за наслідками розгляду в першому читанні повернути законопроект суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Архів новин попередніх скликань”

18 грудня 2015 10:59
17 грудня 2015 14:46
17 грудня 2015 10:22
16 грудня 2015 16:56
16 грудня 2015 11:53
Голова Комітету Сергій Власенко взяв участь в урочистому заході з нагоди 30-річчя відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування та 20-річчя членства України в Раді Європи, який був організований Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в рамках проекту «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні» та Плану дій Ради Європи для України на 2015 – 2017 роки
15 грудня 2015 15:55
15 грудня 2015 09:57
14 грудня 2015 10:50
11 грудня 2015 14:11
10 грудня 2015 09:40