Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендує Верховній Раді України за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу законопроект про внесення змін до статті 12 Закону України «Про адміністративні послуги» (щодо можливості зміни часу прийому суб’єктів звернень) (реєстр. №1347).

Народні депутати взяли до уваги, що законопроектом пропонується дозволити органу, який прийняв рішення про утворення центру надання адміністративних послуг, прийняти у разі необхідності рішення про зміну часу прийому суб’єктів звернень, його кількості (крім кількості днів прийому), що дасть можливість адаптувати графік прийому в таких центрах до особливостей окремих адміністративно-територіальних одиниць.

Під час обговорення питання було зазначено, що загалом ідея законопроекту була підтримана Головним науково-експертним управлінням Апарату Верховної Ради України, Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України», Науково-дослідним інститутом державного будівництва та місцевого самоврядування Національної академії правових наук України. Водночас у висновках було зауважено, що прийняття законопроекту у запропонованій редакції може призвести до невиправданого скорочення часу прийому суб’єктів звернення центрами надання адміністративних послуг, наслідком чого може стати погіршення якості надання послуг та ускладнення самої процедури звернення.

Представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, підтримуючи загалом ідею законопроекту, поінформували, що на сьогодні робочою групою під керівництвом Голови Верховної Ради України В.Гройсмана розробляється законопроект щодо децентралізації повноважень органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій стосовно надання адміністративних послуг. При цьому, вказаним законопроектом передбачається внесення змін, зокрема, до статі 12 Закону України «Про адміністративні послуги» щодо уточнення режиму роботи центрів надання адміністративних послуг та встановлення загальних критеріїв стосовно часу прийому суб’єктів звернень щодо отримання адміністративних послуг з урахуванням особливостей окремих адміністративно-територіальних одиниць. Було відмічено, що зазначена позиція ґрунтувалась на пропозиціях органів, які утворили центри надання адміністративних послуг, та експертів.

У процесі всебічного обговорення даного питання та за наслідками голосування було вирішено підтримати законопроект з реєстр. №1347 та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його за основу за наслідками розгляду в першому читанні з дорученням Комітету доопрацювати його з урахуванням висловлених зауважень.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Архів новин попередніх скликань”

18 грудня 2015 10:59
17 грудня 2015 14:46
17 грудня 2015 10:22
16 грудня 2015 16:56
16 грудня 2015 11:53
Голова Комітету Сергій Власенко взяв участь в урочистому заході з нагоди 30-річчя відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування та 20-річчя членства України в Раді Європи, який був організований Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в рамках проекту «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні» та Плану дій Ради Європи для України на 2015 – 2017 роки
15 грудня 2015 15:55
15 грудня 2015 09:57
14 грудня 2015 10:50
11 грудня 2015 14:11
10 грудня 2015 09:40