21 липня 2014 року відбулася зустріч народного депутата України, голови підкомітету з питань місцевого самоврядування Євгена Карташова з експертами оціночної групи Агентства США з міжнародного розвитку USAID.

Метою зустрічі було обговорення питань розвитку місцевого самоврядування та здійснення децентралізації в Україні.

Серез запрошених були Шон Робертс  – Директор Програми досліджень з питань міжнародного розвитку Школи міжнародних відносин ім.Елліота у складі Університету Джорджа Вашингтона (м.Вашингтон, США), Фей Хазелкорн – Старший радник з питань громадянського суспільства (USAID, м.Вашингтон), Віктор Рачкевич –  спеціаліст з управління проектами в галузі муніципального розвитку (USAID, Україна), Олександр Фісун – завідувач кафедри політології Харківського національного університету ім. В.Каразіна, д.політ.н., професор.  Також на зустріч був запрошений Олександр Дацій – Директор ННІ регіонального управління та місцевого самоврядування Академії муніципального управління, д.екон. н., професор.

На питання, що потрібно для подолання перешкод для впровадження ефективного місцевого самоврядування, голова підкомітету з місцевого самоврядування сказав: «Потрібно передавати владу на місця і працювати!»

 Серед рекомендацій для роботи USAID були висловлені побажання щодо вирішення головного питання – кадрової системи підготовки. Євген Карташов зазначив, що важливим є система призначення кадрів, підвищення їх кваліфікації, перепідготовки, а також - повна деполітизація підготовки та призначення кадрів. Важлива також ступінчаста система підготовки кадрів – від нижчої сходинки до вищої, а не одразу на високу посаду.

Директор ННІ регіонального управління та місцевого самоврядування Академії муніципального управління О.Дацій розповів, що 12 років тому на базі Академії Муніципального Управління була створена програма розвитку місцевого самоврядування, яка викликала інтерес зі сторони представників регіональної місії Агентства США. «Ми даємо кожному студенту сертифікат і наші студенти в обов'язковому порядку проходять практику в органах місцевого самоврядування. Вважаю за необхідне запровадити таку дисципліну, як місцеве самоврядування в усі ВНЗ» - наголосив Дацій О.І.

Наприкінці зустрічі Євген Карташов подякував USAID за багаторічну допомогу Україні у впроваджені заходів з розвитку місцевого самоврядування, виказав велику надію на подальшу співпрацю».

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Архів новин попередніх скликань”

18 грудня 2015 10:59
17 грудня 2015 14:46
17 грудня 2015 10:22
16 грудня 2015 16:56
16 грудня 2015 11:53
Голова Комітету Сергій Власенко взяв участь в урочистому заході з нагоди 30-річчя відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування та 20-річчя членства України в Раді Європи, який був організований Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в рамках проекту «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні» та Плану дій Ради Європи для України на 2015 – 2017 роки
15 грудня 2015 15:55
15 грудня 2015 09:57
14 грудня 2015 10:50
11 грудня 2015 14:11
10 грудня 2015 09:40