Перший заступник Голови Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Ольга Михайленко 12 листопада провела особистий прийом громадян.

На особистому прийомі до народного депутата України звернулись за юридичною та соціальною допомогою 11 громадян України.

Так, громадянин В.Семенченко звернувся з пропозиціями до співпраці, спрямованими на розвиток дитячого та юнацького спорту в м.Києві; громадянка Л.Міндріна просила сприяння у створенні музею ювелірного мистецтва, зокрема щодо виділення території занедбаного будинку в м.Києві.

Інвалід війни, пенсіонер І.Слінко поскаржився на безвідповідальність посадових  осіб органів  місцевого самоврядування при здійсненні програм та заходів, які реалізуються за рахунок коштів бюджету, а п. А.Веселова на бездіяльність посадових осіб прокуратури у зв’язку з незаконним будівництвом на Трухановому острові в м. Києві.

На особистому прийомі також були заслухані прохання ініціювання  обстеження комісією у складі народних депутатів України стану квартири з метою встановлення її відповідності санітарним та технічним вимогам та вжиття заходів поліпшення житлових умов громадянки; щодо сприяння у  вирішенні питання  приватизації земельної ділянки в м. Києві; прохання  сприяння  забезпеченню належної якості розслідування правоохоронними органами обставин загибелі онука заявниці Омельчука В.Г. при виконанні  службових обов'язків у 2008 році.

Інвалід війни, пенсіонер Ю.Мащенко звернувся з проханням до народного депутата України Ольги Михайленко скористатися правом на депутатський запит до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України  щодо надання розяснення норм чинних нормативно-правових актів у сфері житлово-комунального господарства в питанні  відселення мешканців житлового будинку.

О.Михайленко були прийняті до розгляду скарги на неправомірність дій посадових осіб органів місцевого самоврядування, “неконструктивну діяльність” Київської міської ради.

На звернення громадян, які були передані Першому заступнику Голови Комітету під час особистого прийому, Комітетом у відповідності до Закону України “Про комітети Верховної Ради України” та чинного законодавства будуть надані ґрунтовні відповіді та роз’яснення, у межах здійснення контрольної функції та з огляду на зміст звернень, заяв, листів громадян Комітет звернеться до органів прокуратури України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, органів внутрішніх справ, органів виконавчої влади з проханням провести їх розгляд в межах компетенції та інформувати Комітет про зроблені висновки, внесені пропозиції, здійснені заходи щодо усунення порушень норм чинного законодавства.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Архів новин попередніх скликань”

18 грудня 2015 10:59
17 грудня 2015 14:46
17 грудня 2015 10:22
16 грудня 2015 16:56
16 грудня 2015 11:53
Голова Комітету Сергій Власенко взяв участь в урочистому заході з нагоди 30-річчя відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування та 20-річчя членства України в Раді Європи, який був організований Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в рамках проекту «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні» та Плану дій Ради Європи для України на 2015 – 2017 роки
15 грудня 2015 15:55
15 грудня 2015 09:57
14 грудня 2015 10:50
11 грудня 2015 14:11
10 грудня 2015 09:40