Голова підкомітету з питань місцевого самоврядування Є.Карташов взяв участь у нараді, на якій було розглянуто питання про стан та результати проведення громадського обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні та процедури її схвалення і презентації, що відбулася 30 вересня під головуванням Віце-прем’єр-міністра України О.Вілкула.

З інформацією про результати завершеного громадського обговорення проекту Указу Президента України Про Концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Українівиступили Міністр регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Г.Темник, голова  Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні С.Маліков, президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради С.Чернов.

Виступаючи на нараді Є.Карташов наголосив, що “ми повинні забезпечити такі умови, щоб кожен українець міг максимально брати участь у формуванні законів і управлінні територією його проживання”. На думку Є.Карташова реформування місцевого самоврядування - це одна з найскладніших реформ, яка будь-коли мала місце в нашій державі. Він вказав, що на відпрацювання проекту Концепції було і буде залучено максимальну кількість людей, що дозволить мінімізувати ризики і уникнути помилок.

Голова підкомітету поінформував учасників наради, що, у Запорізькій області з весни минулого року відбулося 623 заходи на яких понад 27 тисяч запоріжчан обговорили проект Концепції. Є.Карташов наголосив, що “кінцева мета Концепції - створити стійку одиницю, яка могла б забезпечити економічні, правові та соціальні умови для задоволення потреб населення” і підкреслив, що її реалізація, в основному, залежить від якості проведення підготовчого етапу, розрахованого на 2013-2015 роки.

За результатами розгляду даного питання було доручено Мінрегіону спільно з Державним фондом сприяння місцевому самоврядуванню в Україні, всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування узагальнити пропозиції, що надійшли в процесі громадського обговорення проекту Указу Президента України, для їх врахування під час розробки Плану заходів з реалізації Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні та проектів нормативно-правових актів.

Крім цього, за пропозицією учасників наради було прийнято рішення про утворення робочої групи для завершення опрацювання проекту Указу Президента України “Про Концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні”. Також Мінрегіону доручено спільно із Державним фондом сприяння місцевому самоврядуванню в Україні, всеукраїнськими асоціаціям органів місцевого самоврядування опрацювати пропозицію Української асоціації районних та обласних рад щодо проведення у жовтні-листопаді цього року Всеукраїнського муніципального форуму “Місцевому самоврядуванню – європейський вибір”.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Архів новин попередніх скликань”

18 грудня 2015 10:59
17 грудня 2015 14:46
17 грудня 2015 10:22
16 грудня 2015 16:56
16 грудня 2015 11:53
Голова Комітету Сергій Власенко взяв участь в урочистому заході з нагоди 30-річчя відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування та 20-річчя членства України в Раді Європи, який був організований Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в рамках проекту «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні» та Плану дій Ради Європи для України на 2015 – 2017 роки
15 грудня 2015 15:55
15 грудня 2015 09:57
14 грудня 2015 10:50
11 грудня 2015 14:11
10 грудня 2015 09:40