Шановні колеги!

 

Дозвольте щиро привітати Вас із початком конференції і побажати плідної та успішної роботи!

Знаковим є те, що даний захід відбувається напередодні професійного свята, яке безпосередньо стосується багатьох присутніх у цій залі – Дня державної служби.

Наша молода країна стрімко розвивається на шляху до європейської інтеграції і перед нами стоїть багато завдань, від вирішення яких залежить її майбутнє – починаючи від розробки загальнодержавних планів стратегічного характеру і закінчуючи виконанням посадових обов’язків кожним із державних службовців. Адже саме Ваша щоденна праця наближає Україну до стабільності та процвітання.

На мою думку, робота державного службовця – не просто професія, а справжнє покликання. Від її якості та відповідального ставлення багато в чому залежить чи матиме Україна шанс зайняти своє гідне місце у вільній родині європейських націй.

Я твердо переконаний, що це станеться і особливу надію для досягнення мети покладаю на нашу молодь, без щирого завзяття і свіжих думок якої жодні якісні зміни не можливі.

У процесі розбудови нашого спільного дому – європейської України, ми повинні сповідувати раціональний, виважений підхід, в контексті якого високий професіоналізм – необхідна умова державного будівництва. Сьогодні ж маємо чудову нагоду продемонструвати, як наші власні приклади у поєднанні з кращими європейськими зразками дозволять отримати відчутний і потужний результат.

Досвід країн Центральної та Східної Європи дає змогу проводити наші реформи ефективніше і швидше, оскільки не втрачатимемо час на пошук “підводного каміння”, маючи на руках дієві лоції. Адже ми були майже в однакових стартових умовах так званого «соцтабору» і сьогодні можемо критично оцінити те, що було успішним, а що ні. При цьому слід постійно пам’ятати про головне, що, на мій погляд, належить до європейської ціннісної моделі: реформи не робляться заради реформ – вони робляться для людей. Їх ефективний і помітний результат може дати лише об’єднання зусиль усіх гілок публічної влади та інститутів громадянського суспільства – експертів, науковців, вітчизняних та міжнародних неурядових організацій.

Тому як законодавці, представники парламентського Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, ми відкриті до широкої співпраці та врахування всього спектру думок і пропозицій для формування належного правового забезпечення сфери державної служби, діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування на засадах децентралізації та субсидіарності.

Успіхів Вам і натхнення! Плідної роботи та відмінних результатів!

 

 

Щиро Ваш

 

Давид ЖВАНІЯ, Голова Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Архів новин попередніх скликань”

18 грудня 2015 10:59
17 грудня 2015 14:46
17 грудня 2015 10:22
16 грудня 2015 16:56
16 грудня 2015 11:53
Голова Комітету Сергій Власенко взяв участь в урочистому заході з нагоди 30-річчя відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування та 20-річчя членства України в Раді Європи, який був організований Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в рамках проекту «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні» та Плану дій Ради Європи для України на 2015 – 2017 роки
15 грудня 2015 15:55
15 грудня 2015 09:57
14 грудня 2015 10:50
11 грудня 2015 14:11
10 грудня 2015 09:40