Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування підтримав подання Рівненської обласної ради щодо перейменування села Межиріччя Ярославицької сільської ради Млинівського району Рівненської області на село Чекно, подання Верховної Ради Автономної Республіки Крим щодо перейменування села Стахановка Первомайського району Автономної Республіки Крим на село Стаханівка, подання Львівської обласної ради щодо перейменування села Бистриця Бистрицька-Гірської сільської ради Дрогобицького району Львівської області на село Бистриця-Гірська.

Члени Комітету взяли до уваги, що документи, що надійшли від Рівненської та Львівської обласних рад, Верховної Ради Автономної Республіки Крим були оформлені належним чином, питання про перейменування підтримані територіальними громадами на загальних зборах громадян, погоджені відповідно до законодавства, розглянуті і схвалені сільськими, районними, обласними радами та Верховною Радою Автономної Республіки Крим.

Розглядаючи подання Запорізької обласної ради щодо перейменування села Бесідівка Бесідівської сільської ради Приазовського району Запорізької області на село Беседівка, члени Комітету зауважили, що перейменування населеного пункту не достатньо обґрунтоване через відсутність будь-яких надійних історичних фіксацій у документальних джерелах, які б вказували на його первісну форму. Крім того, Бесідівська сільська рада вже використовує пропоновану до перейменування назву на печатці, що не відповідає офіційному обліку. Враховуючи вищенаведене, члени Комітету вирішили направити дані матеріали на доопрацювання.

Питання перейменування села Буковина Бортниківської сільської ради Жидачівського району Львівьскої області на село Букавина не знайшло підтримки серед народних обранців, оскільки назва Буковина фіксується в історичних джерелах значно раніше. Подання Львівської обласної ради щодо перейменування села Буковина Бортниківської сільської ради Жидачівського району Львівьскої області відхилено більшістю голосів членів Комітету та Комітетом рекомендовано Бортниківській сільській раді в межах компетенції вжити заходів щодо приведення у відповідність з офіційним обліком назви населеного пункту та вирішення пов’язаних із цим питань.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Архів новин попередніх скликань”

18 грудня 2015 10:59
17 грудня 2015 14:46
17 грудня 2015 10:22
16 грудня 2015 16:56
16 грудня 2015 11:53
Голова Комітету Сергій Власенко взяв участь в урочистому заході з нагоди 30-річчя відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування та 20-річчя членства України в Раді Європи, який був організований Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в рамках проекту «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні» та Плану дій Ради Європи для України на 2015 – 2017 роки
15 грудня 2015 15:55
15 грудня 2015 09:57
14 грудня 2015 10:50
11 грудня 2015 14:11
10 грудня 2015 09:40