Заступник Голови Комітету Юрій Ключковський та старший консультант секретаріату Комітету Юрій Гарбуз 19-20 квітня в навчально-науковому інституті заочного та дистанційного навчання Національної академії внутрішніх справ були учасниками щорічної Всеукраїнської науково-практичної конференції «Державотворення та правотворення в період реформ: питання теорії та практики», що була присвячена питанням розбудови громадянського суспільства та правової держави, модернізації Конституції України, адміністративно-правової реформи, проблемам реформування кримінального, кримінально-процесуального, цивільного, господарського та земельного законодавства, а також удосконаленню кримінологічних засад протидії злочинності в Україні.

На відміну від попередніх років, щорічна конференція, що була організована навчально-науковим інститутом заочного та дистанційного навчання об’єднала для серйозної наукової дискусії не тільки провідних фахівців і студентів, слухачів й ад’юнктів Національної академії внутрішніх справ, а й науковців з інших наукових установ і вищих навчальних закладів з усієї України, а також із сусідніх держав – Польщі та Російської Федерації.

До участі в конференції було запрошено представників Національної академії правових наук України, Київського регіонального центру НАПрН України, Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, Національного інституту стратегічних досліджень, Інституту законодавства Верховної Ради України та представники органів державної влади.

На конференції також були представлені і правові школи таких провідних вищих навчальних закладів як Національний університет "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого", Національна академія державного управління при Президентові України, Національна академія прокуратури України, Київський університет права НАН України, Луганський державний університет внутрішніх справ імені генерала Е.О. Дідоренка, Донецький інститут внутрішніх справ, Український державний університет фінансів і зовнішньої торгівлі, Східноєвропейський університет економіки та менеджменту, Міжрегіональна академія управління персоналом, а також юридичних факультетів й інститутів Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного університету "Острозька академія", Національного авіаційного університету, Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, Волинського національного університету імені Лесі Українки, Ужгородського національного університету й ін.

Уперше учасниками щорічної науково-практичної конференції в навчально-науковому інституті заочного та дистанційного навчання стали і правознавці з Вищої школи безпеки і охорони імені маршала Ю. Пілсудського (м. Варшава, Польща), Національного дослідницького університету "Вища школа економіки" (м. Санкт-Петербург, Російська Федерація), Вищої торговельної школи (м. Радом, Польща), Таганрозького інституту управління та економіки (м. Таганрог, Російська Федерація), Таганрозького державного педагогічного інституту ім. А.П. Чехова (м. Таганрог, Російська Федерація).

Очікується, що результати наукових дискусій на щорічній Всеукраїнській науково-практичній конференції "Державотворення та правотворення в період реформ: питання теорії та практики" сприятимуть теоретико-методологічному забезпеченню вітчизняного державотворення та правотворення в період реформ і подальшому розвиткові вітчизняної юридичної науки.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Архів новин попередніх скликань”

18 грудня 2015 10:59
17 грудня 2015 14:46
17 грудня 2015 10:22
16 грудня 2015 16:56
16 грудня 2015 11:53
Голова Комітету Сергій Власенко взяв участь в урочистому заході з нагоди 30-річчя відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування та 20-річчя членства України в Раді Європи, який був організований Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в рамках проекту «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні» та Плану дій Ради Європи для України на 2015 – 2017 роки
15 грудня 2015 15:55
15 грудня 2015 09:57
14 грудня 2015 10:50
11 грудня 2015 14:11
10 грудня 2015 09:40