Заступник Голови Комітету Юрій Ключковський взяв участь у Вісімнадцятому засіданні Комітету з парламентського співробітництва між Україною та Європейським Союзом, що відбулося 20 лютого у Верховній Раді України.

Під час заходу наголошувалось, що проведення засідання КПС вдруге поспіль в Україні підтверджує незмінну увагу до розвитку відносин нашої держави з ЄС. Учасники зазначили, що потрібно зберегти парламентську увагу до питання Угоди, використовуючи всі наявні інструменти, в тому числі, в рамках цього Комітету.

Представники української сторони наголошували, що лібералізація візового режиму з ЄС є одним із ключових завдань в контексті європейської інтеграції, оскільки зрушення в цій сфері надзвичайно важливі для всіх українських громадян. Вказувалось, що попереду ще виконання Україною низки важливих завдань в контексті забезпечення лібералізації візового режиму, але ми сповнені рішучості завершити цю роботу і розраховуємо на наших європейських партнерів.

Учасники засідання обмінялися думками з приводу актуальних питань у відносинах Україна - ЄС. Це, зокрема, питання щодо внутрішньої ситуації в Україні, завершення переговорів щодо підписання Угоди про асоціацію та створення Зони вільної торгівлі, розвитку економічного та секторального співробітництва, включаючи питання лібералізації візового режиму для України, Східного Партнерства та його парламентського виміру - ПА ЄВРОНЕСТ, а також стану трудової міграції в Україні.

Під час заходу підкреслювалось, що одним з ключових питань порядку денного відносин між Україною та ЄС залишається питання укладення Угоди про асоціацію на заміну чинної Угоди про партнерство та співробітництво між Україною та Європейським Союзом, підготовка остаточної консолідованої версії Угоди, в тому числі, в частині глибокої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, для її якнайскорішого парафування та подальшого підписання. Учасники зауважували, що процес парафування та подальшого підписання залежатиме, перш за все, від внутрішньої ситуації в Україні та політичного діалогу між Україною та ЄС.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Архів новин попередніх скликань”

18 грудня 2015 10:59
17 грудня 2015 14:46
17 грудня 2015 10:22
16 грудня 2015 16:56
16 грудня 2015 11:53
Голова Комітету Сергій Власенко взяв участь в урочистому заході з нагоди 30-річчя відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування та 20-річчя членства України в Раді Європи, який був організований Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в рамках проекту «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні» та Плану дій Ради Європи для України на 2015 – 2017 роки
15 грудня 2015 15:55
15 грудня 2015 09:57
14 грудня 2015 10:50
11 грудня 2015 14:11
10 грудня 2015 09:40