Перший заступник Голови Комітету Ольга Боднар, голова підкомітету з питань державного будівництва Василь Демчишен, працівники секретаріату Комітету та Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України 23 вересня зустрілися з керівником Програми Ради Європи «Посилення місцевої демократії та підтримка реформ місцевого самоврядування в Україні» Оленою Литвиненко, представником Програми Європейського Союзу «Реформа адміністративно-процедурного законодавства та державної служби в Україні» Володимиром Кондрачуком, керівником Швейцарсько - українського проекту “Підтримка децентралізації в Україні” Оксаною Гарнець.

На зустріч також були запрошені Голова Нацдержслужби України В’ячеслав Толкованов, Віце-президент Національної академії державного управління при Президентові України Марина Білинська, представники Адміністрації Президента України.

Головною метою зустрічі було питання попереднього ознайомлення присутніх з експертним висновком Програми підтримки вдосконалення врядування та менеджменту (Програми Sigma), яка діє за спільною ініціативою Організації економічної співпраці та розвитку і Європейського Союзу, до тексту запропонованої Комітетом остаточної редакції проекту Закону України «Про державну службу» (реєстр. № 8306) та обговорення шляхів подальшої роботи з цим документом.

Голова Нацдержслужби України поінформував присутніх про погодження Європейською Комісією рішення щодо впровадження Програми бюджетної підтримки галузевої політики «Реформа адміністративно-процедурного законодавства та державної служби в Україні», а представник програми SIGMA прокоментував надані зауваження та пропозиції до тексту законопроекту і запропонував Комітету подальшу співпрацю з фахівцями Програми у разі прийняття рішення щодо подальшого доопрацювання остаточної редакції зазначеного законопроекту.

По результатах обговорення висновку була висловлена загальна думка, що не зважаючи на те, що даний аналіз тексту законопроекту ґрунтується на порівнянні із законодавством щодо державної служби окремих європейських країн і не враховує традицій і звичаїв українського законодавства, доцільно вивчити його більш ретельно на предмет врахування слушних зауважень.

Підсумовуючи результати зустрічі та з огляду на ухвалений 08 липня 2011 р. Верховною Радою України Закон України "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи", який містить норми щодо внесення змін до чинного Закону України «Про державну службу», а також листи від вищих спеціалізованих судів з пропозиціями про внесення певних змін до тексту законопроекту, голова підкомітету з питань державного будівництва Василь Демчишен, який очолював робочу групу з опрацювання законопроекту з реєстр. №8306, підтвердив присутнім, що поінформує Комітет про зазначену зустріч та запропонує Комітету відновити діяльність даної робочої групи з метою оперативного доопрацювання тексту законопроекту до другого читання та подання на заміну відповідної порівняльної таблиці.

Крім цього, представник Програми Ради Європи поінформував, що протягом наступного тижня очікується експертний висновок фахівців зазначеної Програми щодо тексту згаданого законопроекту і є сенс також обговорити його на засіданні робочої групи у разі відновлення її роботи.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Архів новин попередніх скликань”

18 грудня 2015 10:59
17 грудня 2015 14:46
17 грудня 2015 10:22
16 грудня 2015 16:56
16 грудня 2015 11:53
Голова Комітету Сергій Власенко взяв участь в урочистому заході з нагоди 30-річчя відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування та 20-річчя членства України в Раді Європи, який був організований Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в рамках проекту «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні» та Плану дій Ради Європи для України на 2015 – 2017 роки
15 грудня 2015 15:55
15 грудня 2015 09:57
14 грудня 2015 10:50
11 грудня 2015 14:11
10 грудня 2015 09:40