За дорученням Верховної Ради України Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування розглянув на своєму засіданні зауваження і пропозиції, що надійшли від суб’єктів права законодавчої ініціативи до проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо добровільного приєднання територіальних громад (реєстр. № 4772), поданого народним депутатом України М.Федоруком та іншими народними депутатами України і прийнятого Верховною Радою України за наслідками розгляду у першому читанні за основу 20 вересня 2016 року.

До розгляду законопроекту в другому читанні від 12 народних депутатів України подано 76 пропозицій, з яких 51 – пропонується врахувати, 2 – врахувати редакційно, 23 – відхилити.

За результатами всебічного обговорення, з’ясування позицій  народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб Комітет у х в а л и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 3 частини першої статті 123 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо добровільного приєднання територіальних громад (реєстр. № 4772), за результатами розгляду в другому читанні прийняти в другому читанні та в цілому.

 

2. У разі прийняття законопроекту в другому читанні та в цілому запропонувати Верховній Раді України доручити Комітету при підготовці відповідного Закону на підпис Голові Верховної Ради України здійснити його техніко-юридичне доопрацювання спільно з Головним юридичним управлінням Апарату Верховної Ради України.

 

3. Визначити доповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України, голову підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою М.Федорука.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку