ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

 

Протокол засідання № 123/11

                                                                                                                                 08 червня 2011 року

10 год. 00 хв.

м. Київ,

вул. Садова, 3 а, к. 416

                                       

 

Голова Комітету Омельченко О.О.

Секретар Комітету Гордієнко С.В.

 

Присутні: члени Комітету: Боднар О.Б., Ключковський Ю.Б., Сінченко В.М., Черноморов О.М., Демчишен В.В., Павленко В.В., Подгорний С.П., Трайдук М.Ф., Єгоров О.М., Горбатюк А.О., Касянюк О.Р., Надоша О.В., Фомін О.В.

Відсутні: Петренко В.М. 

Відповідальні працівники секретаріату Комітету: Завідувач секретаріату Комітету Малюга А.В., заступник Завідувача секретаріату Комітету Данилюк О.А., головні консультанти Корнієнко Т.М., Шкуріна Л.Б., старший консультант Гарбуз Ю.П.

 

Запрошені:

Ємельянова І.І. – Перший Заступник Міністра юстиції України;

Вишневський А.В. – заступник Начальника Головдержслужби;

Солодка І.В. – помічник Міністра юстиції України;

Шаршак Т.А. – завідувач відділу з питань екологічного, соціального та гуманітарного законодавства Головного юридичного управління Апарату ВРУ;

Сміян О.А. – заступник Керівника управління кадрів Апарату Верховної Ради

Фатова Г.А. – головний консультант Управління по зв’язках з місцевими органами влади та органами місцевого самоврядування;

Вельчинський М.Р. – заступник Голови Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад – Керівник Виконавчої дирекції;

Прошко В.Я. – ведучий експерт Програми Ради Європи “Посилення місцевої демократії та підтримка реформ місцевого самоврядування в Україні”, член групи незалежних експертів з питань Європейської хартії місцевого самоврядування при Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи;

Галамага В.М. – Начальник відділу оплати праці в бюджетній сфері Міністерства фінансів України;

Деревцов С.І. – головний державний податковий інспектор Відділу експертизи проектів нормативно-правових актів, візування роз’яснень Юридичного департаменту Державної податкової служби України;

Підлужна В.В. – головний консультант Головного організаційного управління Апарату Верховної Ради України;

Рахімкулов Е.Р. – заступник директора Програми сприяння Парламенту II;

Фугель Л.М. – заступник Керівника Управління кадрової політики Адміністрації Президента України;

Коваленко А.В. – позаштатний консультант секретаріату Комітету;

Радько В.І. – представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини;

Полякова Ю.Г. – заступник начальника відділу в складі Департаменту з питань правового забезпечення Рахункової палати України;

Хабіна Л.О. – заступник директора Департаменту Рахункової палати України.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1.     Про проект Закону про державну службу (реєстр. №8306, друге читання)

 

***

 

СЛУХАЛИ: Голова Комітету О.Омельченко ознайомив членів Комітету з проектом порядку денного засідання Комітету та запропонував прийняти його за основу.

Пропозицію підтримано.

 

О.Омельченко запропонував членам Комітету внести свої пропозиції до прийнятого за основу порядку денного.

Секретар Комітету С. Гордієнко поінформував присутніх про те, що 19 травня 2011 року у Верховній Раді України було зареєстровано проект Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України» (реєстр.№8545), внесений народними депутатами В.Барановим і П.Мельником. Однієї із головних цілей даної законодавчої ініціативи є посилення фінансової самодостатності місцевих бюджетів шляхом спрощення доступу місцевих бюджетів до кредитних ресурсів, розширення переліку доходів і упорядкування витрат бюджету розвитку місцевих бюджетів, визначення додаткового джерела фінансування дорожнього господарства комунальної власності тощо.

З огляду на важливість та актуальність положень законопроекту для діяльності всієї системи місцевого самоврядування в Україні, необхідність ухвалення зважених та ефективних норм, що дозволять покращити ситуацію із фінансовим забезпеченням здійснення власних самоврядних повноважень та з метою належного доопрацювання проекту Закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України    (реєстр.№8545) до повторного першого читання та для забезпечення його відповідності європейським стандартам та нормам, доцільно було б від імені Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування запропонувати Комітету з питань бюджету звернутись до Ради Європи за фаховою експертизою згаданого проекту Закону.

 

Пропозицію підтримано.

 

Голова Комітету запропонував присутнім визначитися шляхом голосування щодо прийняття порядку денного засідання Комітету в цілому з таким питанням.

1.     Про проект Закону про державну службу (реєстр. №8306, друге читання).

УХВАЛИЛИ:

1.Затвердити порядок денний засідання Комітету в цілому.

ГОЛОСУВАЛИ: “За” – одноголосно.

Рішення прийнято.

 

1.

СЛУХАЛИ: інформацію голови підкомітету з питань державного будівництва В.Демчишена про проект Закону про державну службу (реєстр. №8306, друге читання).

Доповідач запропонував повернутися до розгляду пропозицій, які викликали дискусії та додаткові зауваження, а також перейти до постатейного розгляду законопроекту та пропозицій, які залишилися нерозглянутими на минулому засіданні Комітету 04 травня 2011 року.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України, запрошені, працівники секретаріату Комітету.

У ході дискусій та детального обговорення впродовж робочого дня 8 червня 2011 року Комітету вдалося розглянути близько 150 поданих пропозицій. З огляду на обсяги нормативного матеріалу, його складність і велике значення для забезпечення належного функціонування всієї системи державної служби в Україні, було запропоновано роботу над підготовкою проекту Закону України «Про державну службу» до другого читання продовжити.

Пропозицію підтримано.

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“8 сесія 6 скликання_арх”