Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" (щодо відповідальності за висування членів політичної партії від іншої політичної партії)

 (реєстр. № 7229 від 07.10.2010 р.)

 

Комітет розглянув за дорученням Голови Верховної Ради України В.Литвина проект Закону про внесення змін до Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" (щодо відповідальності за висування членів політичної партії від іншої політичної партії) (реєстр. № 7229), поданий народним депутатом України К.Лук’яновою.

  Законопроектом пропонується доповнити статті 44 та 45 Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” додатковою підставою щодо відмови в реєстрації та скасуванні реєстрації кандидата в депутати місцевої ради, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, при висуванні яких були порушені вимоги частини другої статті 36 зазначеного Закону.    

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету за наслідками розгляду законопроекту зазначив, що у запропонованій редакції він не має впливу на дохідну та видаткову частини державного та місцевого бюджетів, внаслідок чого у разі прийняття відповідного закону його норми можуть набирати чинності з дня опублікування.

Комітет з питань правової політики, розглянувши даний законопроект на відповідність його Конституції України, у своєму висновку зазначив, що його положення не суперечать Основному Закону України.

Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України, розглянувши законопроект на відповідність Регламенту Верховної Ради України, у своєму висновку зазначив, що законопроект оформлений та зареєстрований згідно з вимогами статей 90-92 Регламенту.

   Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України за результатами аналізу законопроекту не висловило принципових заперечень щодо його змісту. Зокрема, Управління вважає, що припис, яким пропонується доповнити статті 44 та 45 Закону “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” не є принциповою новелою, а має лише уточнюючий характер.

   Отже, Управління вважає, що за результатами розгляду у першому читанні законопроект може бути прийнятий за основу.   

   Враховуючи викладене, а також заслухавши інформацію з цього питання народного депутата України, голови підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян С.Подгорного, Комітет ухвалив:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 3 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" (щодо відповідальності за висування членів політичної партії від іншої політичної партії) (реєстр. № 7229 від 07.10.2010 р.), поданий народним депутатом України К.Лук’яновою, за наслідками розгляду в першому читанні повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Доручити виступити від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народному депутату України, голові підкомітету з питань виборчого законодавства та об’єднань громадян С.Подгорному.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол 133/07*”

16 грудня 2011 16:06
12 грудня 2011 15:42
12 грудня 2011 15:30
12 грудня 2011 15:29
12 грудня 2011 15:27
12 грудня 2011 15:25
12 грудня 2011 15:20
12 грудня 2011 15:19