Про проект Постанови Верховної Ради України

«Про перейменування населеного пункту села Українське

Білогірського району Автономної Республіки Крим»

(реєстр. № 6471 від 02.06.2010 р.)

 

За дорученням Голови Верховної Ради України В.Литвина Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування розглянув на своєму засіданні проект Постанови Верховної Ради України «Про перейменування населеного пункту села Українське Білогірського району Автономної Республіки Крим» (реєстр. № 6471 від 02.06.2010 р.), внесений народним депутатом України Б.Дейчем.

Зазначеним проектом Постанови пропонується перейменувати село Українське Зуйської селищної ради Білогірського району Автономної Республіки Крим на село Українка.

На сьогодні вирішення питань адміністративно-територіального устрою регулюється Конституцією України, законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про всеукраїнський та місцеві референдуми», іншими законами та Положенням про порядок вирішення питань адміністративно-територіального устрою Української РСР, затвердженим Указом Президії Верховної Ради Української РСР від 12 березня 1981 року, в частині, що не суперечить Конституції та законам України.

З огляду на чинну нормативно-правову основу, для вирішення питань найменування і перейменування населених пунктів Верховною Радою Автономної Республіки Крим, обласними радами, Київською та Севастопольською міськими радами до Верховної Ради України надсилається подання з обґрунтуванням пропонованого найменування і перейменування населеного пункту, ухвалене на сесії  відповідної ради, до якого додаються:

- рішення районної або міської (міст республіканського в Автономній Республіці Крим і обласного значення) ради, рішення відповідної сільської, селищної, міської (міст районного значення) ради щодо найменування і перейменування населеного пункту, прийняті з урахуванням думки громадян відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про всеукраїнський та місцеві референдуми»;

- соціально-економічна характеристика населеного пункту;

- схематична карта місцевості із зазначенням новоутвореного населеного пункту в разі його найменування.

Враховуючи наведене, Комітет відзначає, що прийняття Верховною Радою України згідно з Конституцією України рішення про перейменування населеного пункту можливе лише за умови додержання встановлених чинним законодавством вимог до порядку його ініціювання та розгляду, однак при внесенні зазначеного проекту Постанови на розгляд Верховної Ради України такі вимоги не дотримані.

Заслухавши інформацію голови підкомітету з питань державного будівництва В. Демчишена, врахувавши пропозицію Управління по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України, з’ясувавши позицію народних депутатів Україничленів Комітету, запрошених на засідання осіб та обговоривши питання, Комітет ухвалив:

1.                 Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про перейменування населеного пункту села Українське Білогірського району Автономної Республіки Крим» (реєстр. № 6471 від 02.06.2010 р.), внесений народним депутатом України Б.Дейчем, відхилити.

2. У разі внесення проекту Постанови Верховної Ради України про перейменування села Українське Білогірського району Автономної Республіки Крим, підготовленого членами Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування за поданням Верховної Ради Автономної Республіки Крим та прийняття щодо нього позитивного рішення Верховною Радою України, звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією зняти з розгляду проект Постанови Верховної Ради України «Про перейменування населеного пункту села Українське Білогірського району Автономної Республіки Крим» (реєстр. № 6471 від 02.06.2010 р.), внесений народним депутатом України Б.Дейчем, внаслідок втрати його актуальності.

3. Визначити доповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України, голову підкомітету з питань державного будівництва В.Демчишена.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол 133/07*”

16 грудня 2011 16:06
12 грудня 2011 15:42
12 грудня 2011 15:30
12 грудня 2011 15:29
12 грудня 2011 15:27
12 грудня 2011 15:25
12 грудня 2011 15:20
12 грудня 2011 15:19