Про перейменування села Українське Білогірського району Автономної Республіки Крим

 

 

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування розглянув на своєму засіданні розглянув подання Верховної Ради Автономної Республіки Крим від 2 березня 2010 року № 197/28-15 та службову записку Управління по звязках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України щодо перейменування села Українське Зуйської селищної ради Білогірського району Автономної Республіки Крим.

         Підставою для порушення відповідного питання перед Верховною Радою України стало волевиявлення жителів села Українське на загальних зборах громадян.

Необхідність перейменування села обумовлена тим, що з 50-х років минулого століття при оформленні офіційних документів для жителів цього населеного пункту (свідоцтв про народження, паспортів громадян, технічних паспортів на будівлі, державних актів на землю тощо) використовувалась назва Українка. У зв’язку з ситуацією, що склалась, жителі цього населеного пункту позбавлені можливості складання цивільно-правових угод, оскільки зазначена в документах назва населеного пункту не відповідає офіційному обліку адміністративно-територіальних одиниць в Автономній Республіці Крим. При цьому переоформлення всіх правовстановлюючих документів з назвою, яка офіційно обліковується потребуватиме значних матеріальних коштів.

         Питання про перейменування села Українське погоджено відповідно до законодавства, розглянуто і схвалено Зуйською селищною радою Білогірського району, Білогірською районною радою та Верховною Радою Автономної Республіки Крим.

         Управління по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України зазначає, що відповідно до пункту 12 Положення про порядок вирішення питань адміністративно-територіального устрою Української РСР при найменуванні і перейменуванні адміністративно-територіальних одиниць і населених пунктів не допускається  присвоєння селищам міського типу, селам і селищам таких найменувань, які є в області. У Сімферопольському районі Автономної Республіки Крим вже обліковується село з назвою Українка, що унеможливлює вирішення цього питання.

Заслухавши інформацію голови підкомітету з питань державного будівництва В. Демчишена, взявши до уваги пропозицію Управління по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України, з’ясувавши позицію народних депутатів Україничленів Комітету, запрошених на засідання осіб, обговоривши питання та керуючись положеннями статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», Комітет  у х в а л и в:

1. Підтримати подання Верховної Ради Автономної Республіки Крим щодо перейменування села Українське Зуйської селищної ради Білогірського району та доручити народним депутатам України – членам Комітету розробити та внести на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про перейменування села Українське Білогірського району Автономної Республіки Крим».

2. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої та частини другої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про перейменування села Українське Білогірського району Автономної Республіки Крим», прийняти за основу та в цілому.

3. Визначити доповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України, голову підкомітету з питань державного будівництва В.Демчишена.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол 133/07*”

16 грудня 2011 16:06
12 грудня 2011 15:42
12 грудня 2011 15:30
12 грудня 2011 15:29
12 грудня 2011 15:27
12 грудня 2011 15:25
12 грудня 2011 15:20
12 грудня 2011 15:19