Про проект Закону України

Про центральні органи виконавчої влади

(до реєстр. №8055)

 

За дорученням Голови Верховної Ради України В. Литвина Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування розглянув проект Закону України про центральні органи виконавчої влади (реєстр. №8055 від 02.02.2011), поданий Президентом України В.Януковичем та визнаний ним як невідкладний для позачергового розгляду Верховною Радою України.

У законопроекті пропонується визначити систему, основні завдання, принципи та правові засади діяльності центральних органів виконавчої влади, порядок їх утворення, реорганізації та ліквідації, державної реєстрації як юридичних осіб публічного права. Окремий розділ законопроекту присвячено нормативно-правовому забезпеченню організації, повноважень і порядку діяльності міністерств, де запроваджено суттєві новації щодо статусу та співвідношення компетенції міністра та його заступників. У законопроекті йдеться також про врегулювання питань оплати праці, матеріального та побутового забезпечення працівників центральних органів виконавчої влади, про відповідальність посадових осіб міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України у своєму висновку від 14 лютого 2011 року висловлює низку зауважень до законопроекту та вважає, що за результатами розгляду у першому читанні його доцільно повернути на доопрацювання.

Заслухавши інформацію підкомітету з питань органів виконавчої влади, з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб та всебічно обговоривши питання,  Комітет   у х в а л и в:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України, проект Закону України про центральні органи виконавчої влади (реєстр. №8055), поданий Президентом України В.Януковичем, за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу.

2. Доручити виступити зі співдоповіддю на пленарному засіданні Верховної Ради України під час розгляду цього питання народному депутату України, Першому заступнику Голови Комітету О.Боднар.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол 114/02*”