Про проект Закону України про внесення змін

до Закону України Про Кабінет Міністрів України

(до реєстр. №8056)

 

За дорученням Голови Верховної Ради України В. Литвина Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування розглянув проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про Кабінет Міністрів України» (реєстр. №8056 від 02.02.2011), поданий Президентом України В.Януковичем та визнаний ним як невідкладний для позачергового розгляду Верховною Радою України.

Метою проекту Закону, за визначенням суб’єкта права законодавчої ініціативи, є встановлення більш ефективного в порівнянні з існуючим правового регулювання питань діяльності Кабінету Міністрів України, а також міністрів як членів Уряду.

Пропонується, зокрема, ліквідувати інститути урядових органів, які діють в системі міністерств, а також урядових комітетів в системі Кабінету Міністрів України. З’являється положення, відповідно до якого Перший віце-прем’єр-міністр України, віце-прем’єр-міністр України за рішенням Президента України можуть очолювати міністерство. Змінено окремі повноваження Прем’єр-міністра України, запроваджено новації у регулюванні діяльності Секретаріату Кабінету Міністрів України тощо.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України у своєму висновку від 14 лютого 2011 року наводить низку зауважень до законопроекту та висловлюється про можливість його прийняття за основу.

Заслухавши інформацію підкомітету з питань органів виконавчої влади, з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб та всебічно обговоривши питання,  Комітет   у х в а л и в:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України, проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про Кабінет Міністрів України»    (реєстр. №8056), поданий Президентом України В.Януковичем, за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу.

2. Доручити виступити зі співдоповіддю на пленарному засіданні Верховної Ради України під час розгляду цього питання народному депутату України, голові підкомітету з питань державного будівництва В.Демчишену.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол 114/02*”