За дорученням Голови Верховної Ради України А.Парубія Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування розглянув на своєму засіданні проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання питання перейменування місцевих державних адміністрацій (реєстр. № 5541 від 15.12.2016), внесений народними депутатами України А.Герасимовим, О.Ледовських, О.Бойко.

За визначенням суб’єктів права законодавчої ініціативи зазначений законопроект внесений з метою правового забезпечення зміни найменувань місцевих державних адміністрацій, зокрема, у зв'язку з перейменуванням адміністративно-територіальних одиниць відповідно до вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та постанов Верховної Ради України, прийнятих на його виконання.

Законопроектом пропонується внести зміни до законів України «Про Кабінет Міністрів України» та «Про місцеві державні адміністрації», якими визначити підстави перейменування місцевих державних адміністрацій та уповноважити Кабінет Міністрів України на прийняття відповідного рішення.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України не заперечує проти прийняття зазначених змін у разі наявності практичної необхідності у запропонованому коригуванні законодавства та вважає, що за результатами розгляду в першому читанні законопроект може бути прийнятий за основу.

Міністерство юстиції України за результатами опрацювання законопроекту повідомило про відсутність зауважень та пропозицій.

Заслухавши інформацію підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою, взявши до уваги висновки Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України та Міністерства юстиції України, з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб та обговоривши питання,  Комітет ухвалив:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої та частини другої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання питання перейменування місцевих державних адміністрацій (реєстр. № 5541 від 15.12.2016), внесений народними депутатами України А.Герасимовим, О.Ледовських, О.Бойко, за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу та в цілому як Закон.

 

2. Визначити співдоповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України, голову підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою М.Федорука.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол №65”

10 березня 2017 16:36
10 березня 2017 16:35
10 березня 2017 16:32
09 лютого 2017 15:43
08 лютого 2017 17:09
08 лютого 2017 16:39