Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування за дорученням Голови Верховної Ради України А.Парубія розглянув проект Закону України про внесення змін до статті 2 Закону України «Про Державний Гімн України» (щодо щоденної трансляції) (реєстр. № 4796 від 10.06.2016 р.), поданий народним депутатом України С.Капліним.  

Законопроектом пропонується зобов’язати телерадіоорганізації щоденно транслювати Державний Гімн України вранці о шостій годині та ввечері о двадцять четвертій годині.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України у висновку від 19 липня 2016 року № 16/3-925/4796 зазначає, що встановлення абсолютного обов’язку для всіх телерадіоорганізацій транслювати Державний Гімн України є недоцільним з огляду на характер їх мовлення (трансляції), зокрема, розважальне, спортивне тощо. Крім того, запропоновані законопроектом зміни не передбачають комплексного вирішення питання порядку повсякденного використання Державного Гімну України, визначаючи лише один випадок такого використання.  Виходячи з наведеного, Головне управління пропонує за результатами розгляду в першому читанні відхилити законопроект.

Комітет Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції у своєму висновку від 14 липня 2016 року (Протокол № 79) вказав, що законопроект відповідає вимогам антикорупційного законодавства.

 

Заслухавши інформацію голови підкомітету з питань адміністративних послуг, державних символів та нагород О.Дехтярчука, беручи до уваги висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб, та всебічно обговоривши питання, Комітет  у х в а л и в:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 2               частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до статті 2 Закону України «Про Державний Гімн України» (щодо щоденної трансляції) (реєстр. № 4796 від 10.06.2016 р.), поданий народним депутатом України С.Капліним, за наслідками розгляду в першому читанні відхилити.

 

2. Визначити співдоповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України, голову підкомітету з питань адміністративних послуг, державних символів та нагород О.Дехтярчука.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол №61”

20 березня 2017 11:25
20 березня 2017 11:22
20 березня 2017 10:43
13 березня 2017 16:02