Про проект Закону України

про внесення змін до Закону України "Про державні нагороди України" (щодо забезпечення публічності системи державних нагород України)

(реєстр. № 5142 від 16.09.2009 р.)

 

Комітет розглянув проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про державні нагороди України" (щодо забезпечення публічності системи державних нагород України) (реєстр. № 5142), поданий народним депутатом України А.Сенченком.

Законопроектом пропонується застосовувати оприлюднення на офіційному сайті Президента України біографічних даних, подання, нагородного листа, де зазначаються конкретні заслуги особи, що нагороджується, тексту Указу, а також удосконалити перелік державних органів – суб‘єктів подання та упорядкувати процедуру подання кандидатур на представлення до державних нагород України.

За висновком Комітету Верховної Ради України з питань бюджету реалізація зазначеного законопроекту у разі його прийняття не матиме впливу на доходну та/або видаткову частини бюджету.

Комітет Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України, проаналізувавши зазначений законопроект на відповідність його вимогам Регламенту Верховної Ради України, у своєму висновку зазначив, що законопроект зареєстровано з дотриманням вимог Регламенту, проте у пункті 2 проекту Постанови, яку пропонується Верховній Радій України прийняти за результатами розгляду поданого проекту, не визначено головний комітет з доопрацювання проекту. 

Комітет Верховної Ради України з питань правової політики, розглянувши законопроект на відповідність Конституції України, у своєму висновку зазначає, що він не містить положень, які б суперечили Основному Закону України.

Рахункова палата України надіслала свої пропозиції до законопроекту з проханням врахувати їх у подальшій роботі над законопроектом.

Головне науково-експертне управління у своєму висновку до законопроекту зазначає, що порушене питання в цілому заслуговує на увагу, проте висловлює цілу низку зауважень та пропозицій щодо законопроекту. На думку управління, наявні проблеми у цій сфері (про які зазначається у пояснювальній записці до законопроекту) мають місце не через їх законодавчу неврегульованість, а через недотримання вимог чинного законодавства.

Отже, управління вважає, що за результатами розгляду в першому читанні законопроект доцільно відправити на доопрацювання.

Враховуючи викладене, а також заслухавши інформацію з цього питання народного депутата України, секретаря Комітету С.Гордієнка, Комітет  ухвалив:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України проект про внесення змін до Закону України "Про державні нагороди України" (щодо забезпечення публічності системи державних нагород України) (реєстр. № 5142), поданий народним депутатом України А.Сенченком, за наслідками розгляду у першому читанні прийняти за основу.

2. Доручити виступити від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народному депутату України, голові підкомітету з питань державного будівництва С.Гордієнку.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол 90/05*”

28 квітня 2011 17:08
28 квітня 2011 17:07
28 квітня 2011 17:07
28 квітня 2011 17:06
28 квітня 2011 16:58
28 квітня 2011 16:56
28 квітня 2011 16:49
28 квітня 2011 16:43
28 квітня 2011 16:34
28 квітня 2011 16:33