Сінченко В.М.

16 березня 2011, 13:22

Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування вітає Заступника Голови Комітету Сінченка Віктора Миколайовича з обранням його почесним членом Національної академії аграрних наук України.

Життя Сінченка В.М тісно пов'язане з сільським господарством і є зразком відданого служіння рідній землі та українському народу, адже майже за 3 десятиліття він пройшов трудовий шлях від водія до голови правління колгоспу, а згодом і голови Кагарлицького районного агропромислового об'єднання, голови правління агрофірми (с. Бурти  Кагарлицького району).

Віктор Миколайович є активним провідником реформ у сферах сільського господарства, місцевого самоврядування і забезпечує їх втілення у життя через законотворчу діяльність.

 У Комітеті з питань державного будівництва та місцевого самоврядування В.Сінченко курує підкомітети з питань державного будівництва та місцевого самоврядування. Саме до відання цих двох підкомітетів належать питання адміністративно-територіального устрою України, зокрема щодо утворення і ліквідації районів, встановлення, зміни меж районів і міст, найменування сіл, селищ, міст, районів, встановлення статусу населених пунктів, знаменних подій, дат населених пунктів, інших адміністративно-територіальних одиниць, державних символів України, державних нагород України, спеціального статусу столиці України та інших міст, служби в органах місцевого самоврядування, місцевого самоврядування та органів самоорганізації населення, зокрема щодо організації та діяльності органів місцевого самоврядування, їх повноважень, статусу сільських, селищних, міських голів, статусу депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутатів місцевих рад, статутного права територіальних громад, організації та діяльності будинкових, вуличних, квартальних та інших органів самоорганізації населення.

Сінченко В.М. є автором та співавтором низки проектів Законів та Постанов Верховної Ради України, поправок до законопроектів. Серед законотворчого доробку депутата: проекти Законів України «Про внесення змін до Закону України «Про столицю України - місто-герой Київ», «Про асоціації органів місцевого самоврядування», «Про внесення змін до Закону України «Про державні нагороди», проекти Постанов Верховної Ради України про зміну меж, присвоєння та зміну назв окремих адміністративно-територіальних одиниць України, тощо.