12 червня 2023
1500

Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади,  місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування проведе 12 червня 2023 року засідання круглого столу на тему: «Розвиток громадської участі в процесі формування владних рішень на рівні місцевого самоврядування».

Під час заходу за участі народних депутатів України, представників органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, громадськості, міжнародних інституцій планується: 

- ознайомитись із сучасним станом громадської участі в Україні та обговорити перспективи його вдосконалення крізь призму проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та інших законодавчих актів України щодо народовладдя на рівні місцевого самоврядування» (№ 7283);

- розглянути міжнародні стандарти та практики демократії участі, кращі практики впровадження інструментів громадської участі на рівні територіальних громад України.

Засідання круглого столу відбудеться 12 червня 2023 року о 15:00 за адресою: м. Київ, вул. Князів Острозьких, 2, «Освіторія Хаб» з можливістю підключення на платформі ZOOM. Початок реєстрації о 14:30.

Контактна особа щодо організації засідання круглого столу – головний консультант секретаріату Комітету Ірина Ляшко (конт. тел.: 255-25-33, e-mail: liashko-i@rada.gov.ua).

Захід відбудеться за сприяння та підтримки громадської організації «Український незалежний центр політичних досліджень» та Проекту Ради Європи «Зміцнення стійкості демократичних процесів через громадську участь під час війни та в післявоєнний період».


Повернутись до календаря подій