13 червня 2023
1100

 

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відповідно до Плану роботи Комітету на період дев`ятої сесії Верховної Ради України IХ скликання проведе круглий стіл на тему: «Досвід функціонування інституту старост. Регіональний вимір: Вінницька, Житомирська, Київська, Черкаська, Чернігівська області».

Круглий стіл відбудеться 13 червня 2023 року об 11:00 у змішаному форматі: offline (Черкаська область) та online (відеоконференція на платформі ZOOM).

В рамках заходу планується проаналізувати практику застосування законодавства щодо створення старостинських округів, затвердження старост, організації їх роботи в територіальних громадах Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської та Чернігівської областей та обговорити проблеми і перспективи законодавчого регулювання питання функціонування старостатів.

До участі в обговоренні запрошено народних депутатів України, представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх провідних асоціацій, вітчизняних і міжнародних організацій, науковців та експертів.

Online-трансляція заходу здійснюватиметься на youtube-каналі Комітету.

Захід відбудеться за сприяння та підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «РАДА: наступне покоління» та Громадської організації «ДЕСПРО».

Контактна особа: головний консультант секретаріату Комітету Кириленко Ольга Володимирівна, тел.: 044 255-23-42; ел. пошта: kyrylenko-o@rada.gov.ua

 


Повернутись до календаря подій