12 листопада 2024
1400

 

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відповідно до Плану роботи Комітету на період дванадцятої сесії Верховної Ради України IХ скликання проведе Круглий стіл «Закон України «Про статус депутатів місцевих рад»: поточний стан, виклики воєнного часу та перспективи вдосконалення у повоєнний період».

Під час заходу планується обговорити низку питань, що стосуються поточного стану законодавства у сфері статусу депутатів місцевих рад, викликів сьогодення та подальших шляхів удосконалення діяльності депутатів місцевих рад.

Зокрема, темами дискусій стануть питання роботи місцевих рад в умовах воєнного часу; проблематики набуття та дострокового припинення повноважень депутатів місцевих рад; впливу заборони окремих політичних партій на роботу  місцевих рад; гарантій діяльності депутата місцевої ради; відповідності статусу депутата місцевої ради європейським стандартам; забезпечення належного представництва у місцевій раді; унормування питань депутатської етики; роботи депутатів у місцевій раді та виборчому окрузі; посилення підзвітності та відповідальності депутатів місцевих рад перед виборцями.

До участі у заході запрошено народних депутатів України, представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх провідних асоціацій, вітчизняних і міжнародних організацій, експертів.

Круглий стіл відбудеться 12 листопада 2024 року о 14:00 у змішаному форматі: наживо (м. Рівне) та у режимі відеоконференції на платформі ZOOM.

Захід відбудеться за сприяння та підтримки громадської організації «Лабораторія законодавчих ініціатив».

Контактна особа: головний консультант секретаріату Комітету Кириленко Ольга Володимирівна, тел.: 044 255-23-42; ел. пошта: kyrylenko-o@rada.gov.ua.


Повернутись до календаря подій