07 жовтня 2024
1000


Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування проведе круглий стіл на тему: «Забезпечення інклюзивності та доступності виборчого процесу в контексті повоєнних викликів. Стан виборчої інфраструктури після війни та пошук рішень».

В рамках панельних дискусій увагу буде приділено:

-викликам участі людей з інвалідністю у політичному житті країни;

-міжнародним стандартам та зобов’язанням України при вступі в Європейський Союз у сфері доступності виборчого процесу;

-інформаційній та інфраструктурній доступності виборчого процесу для осіб з інвалідністю;

-сприянню в реалізації активного та пасивного виборчого права людей з інвалідністю;

-доступності роботи політичних партій для людей з інвалідністю.

Під час заходу учасникам буде презентовано проект Центральної виборчої комісії «Покращення доступності волевиявлення для людей з інвалідністю», який стосується виконання положень Виборчого кодексу України щодо законодавчого врегулювання забезпечення розумними пристосуваннями та іншими допоміжними засобами для самостійного заповнення виборчої документації під час реалізації конституційних прав без допомоги третіх осіб виборців з інвалідністю та з іншими порушеннями здоров’я.

До участі у обговоренні запрошені народні депутати України, представники органів державної влади, вітчизняних, міжнародних організацій, науковці та експерти.

Захід відбудеться 7 жовтня о 10:00 у змішаному форматі (м. Київ та у режимі відеоконференції на платформі ZOOM) у співробітництві з Центральною виборчою комісією, за підтримки та сприяння Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа «ОПОРА.

Для участі у круглому столі просимо до 14:00 2 жовтня заповнити реєстраційну онлайн-форму за посиланням: https://forms.gle/t3TTJ41XR3p7P5Hv8.

Конт. ос.: Каніковська Вероніка Олегівна – головний консультант секретаріату Комітету, тел. 044 255 23 19, kanikovska@rada.gov.ua


Повернутись до календаря подій