30 липня 2024
1000

  

 Запрошуємо всіх зацікавлених громадян до участі в публічних консультаціях «Ефективна та прозора політика відновлення», які проведе Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування спільно з ГО «Інститут Республіка» за ініціативи народного депутата України, Голови Комітету Олени Шуляк.

Метою публічних консультацій є збір пропозицій щодо положень законопроєкту «Про засади відновлення України» для його доопрацювання. Також консультації охоплять широке коло питань, які стануть підґрунтям для розробки наступних нормативно-правових актів у сфері відновлення.

Законопроєкт «Про засади відновлення України» – законодавча рамка, яка регулюватиме аспекти відновлення. В ньому закріплені 14 ключових принципів державної політики у сфері відновлення, визначено органи, які здійснюють державну політику в цій сфері, зафіксовані об'єкти та форми відновлення, джерела фінансування і контроль. Цей законопроєкт – одна з умов плану Ukraine Facility, за яким Україна отримає від ЄС 50 млрд євро.

Кого ми запрошуємо:

·           ветеранів;

·           молодь;

·           внутрішньо переміщених осіб;

·           маломобільні групи населення;

·           представників органів та асоціацій місцевого самоврядування;

·           народних депутатів України;

·           представників профільних міністерств;

·           представників громадських організацій;

·           представників міжнародних організацій;

·           науковців та експертів з питань відновлення;

·           представників фінансових установ;

·           представників антикорупційних організацій;

·           підприємців;

·           представників ЗМІ;

·           інших зацікавлених громадян. 

Як долучитися?

Публічні консультації відбудуться в три етапи у форматі онлайн на платформі Zoom. Всім зацікавленим необхідно пройти попередню реєстрацію за посиланнями, вказаними нижче.

Коли відбудуться онлайн-обговорення?

Публічні консультації відбудуться в липні та серпні 2024 року. Передбачено три онлайн-обговорення для всіх регіонів України:

1. 30 липня (10:00-12:30) – «Принципи та стандарти відновлення. Розподіл повноважень між центральним, регіональним та місцевим рівнями та архітектура планувальних документів».

Реєстраційна форма на першу сесію.

2. 1 серпня (10:00-12:30) – «Система DREAM у відновленні. Контроль за процесами відбудови та пріоритетність відбору проектів. Страховий фонд проектної документації та вимоги до цифровізації проектної документації та її експертизи».

Реєстраційна форма на другу сесію.

3. 6 серпня (10:00-12:30) – «Механізми відбору населених пунктів до комплексної відбудови, потенційні преференції для деокупованих та прифронтових громад»

Реєстраційна форма на третю сесію.

Учасники, які не зможуть взяти участь в онлайн-обговоренні, матимуть можливість переглянути запис публічної консультації та висловити свої пропозиції в електронній анкеті на веб-сайті та Facebook-сторінці організаторів. Збір пропозицій через е-анкету триватиме до 30 серпня 2024 року.

Більше про публічні консультації можна дізнатися у консультаційному документі.

З текстом законопроєкту «Про засади відновлення України» можна ознайомитись за посиланням: https://mtu.gov.ua/news/35630.html.

 

Додаткова інформація:

+380961724018 – Інна Душка, організаторка заходів ВГО «Інститут «Республіка».

 


Повернутись до календаря подій