31 липня 2024
1000

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відповідно до Плану роботи Комітету на період одинадцятої сесії Верховної Ради України IХ скликання проведе Форум громад Прикарпаття на тему: «Реформи. Децентралізація. Євроінтеграція».

Під час Форуму планується обговорити низку питань, що стосуються актуального стану реформи децентралізації, міжнародного територіального співробітництва, викликів для органів місцевого самоврядування на Прикарпатті. Зокрема темами дискусій стануть питання законодавчих аспектів реформи децентралізації, її подальшого розвитку та пріоритетів Комітету в цьому напрямку;  адаптації законодавства України до права Європейського Союзу; сучасного стану та нових можливостей для органів місцевого самоврядування щодо співробітництва з європейськими громадами, у тому числі за допомогою залучення коштів європейських фондів через програму INTERREG Europe.

До участі у заході запрошено народних депутатів України, представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх провідних асоціацій, вітчизняних і міжнародних організацій, експертів.

Форум відбудеться 31 липня 2024 року о 10:00 у змішаному форматі: наживо (м. Івано-Франківськ, Івано-Франківська область) та у режимі відеоконференції на платформі ZOOM.

Захід відбудеться за сприяння та підтримки проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).

Контактна особа: головний консультант секретаріату Комітету Кириленко Ольга Володимирівна, тел.: 044 255 23 42; ел. пошта: kyrylenko-o@rada.gov.ua.


Повернутись до календаря подій