11 червня 2024
1230

 

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відповідно до Плану роботи Комітету на період одинадцятої сесії Верховної Ради України IХ скликання проведе круглий стіл на тему: «Міжнародне територіальне співробітництво органів місцевого самоврядування: стан та перспективи розвитку. Функціонування інституту старост в умовах подолання викликів воєнного часу».

Під час першої панельної дискусії круглого столу, присвяченій питанням міжнародного територіального співробітництва, планується обговорити сучасний стан та нові можливості для органів місцевого самоврядування щодо співробітництва з європейськими громадами в контексті прийнятого Парламентом 24 квітня 2024 року Закону України № 3668-ІХ «Про міжнародне територіальне співробітництво України» та проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання участі державних органів та органів місцевого самоврядування в реалізації програм та проектів міжнародної технічної допомоги та транскордонного співробітництва» (реєстр. № 10284), в тому числі за допомогою залучення коштів європейських фондів через програму INTERREG Europe.

Друга панельна дискусія торкатиметься питань діяльності старост в умовах дії правового режиму воєнного стану, особливостей законодавчого регулювання інституту старост у воєнний та перехідний період.

До участі у заході запрошено народних депутатів України, представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх провідних асоціацій, вітчизняних і міжнародних організацій, експертів.

Круглий стіл відбудеться 11 червня 2024 року о 12:30 у змішаному форматі: наживо (с. Мошни, Черкаський район, Черкаська область) та у режимі відеоконференції на платформі ZOOM.

Online-трансляція заходу здійснюватиметься на youtube-каналі Комітету.

Захід відбудеться за сприяння та підтримки проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).

Контактна особа: головний консультант секретаріату Комітету
Кириленко Ольга Володимирівна, тел.: 044 255 23 42;
ел. пошта:
kyrylenko-o@rada.gov.ua.


Повернутись до календаря подій