30 квітня 2024
1200

 

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відповідно до Плану роботи Комітету на період одинадцятої сесії Верховної Ради України IХ скликання проведе круглий стіл на тему: «Прозорість місцевого самоврядування як складова процесу децентралізації. Практика сьогодення. Шляхи розвитку».

Предметом обговорення під час заходу стануть питання щодо:

-прозорості місцевого самоврядування як невід’ємної складової реформи децентралізації в Україні;

-сучасного стану та пріоритетних напрямків для посилення відкритості у діяльності органів місцевого самоврядування;

олі відкритості та прозорості у забезпеченні ефективного управління на місцях.

Крім того, під час круглого столу відбудеться презентація та обговорення ключових положень Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування», прийнятого Верховною Радою України 22 лютого 2024 року.

До участі у заході запрошено народних депутатів України, представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх провідних асоціацій, вітчизняних і міжнародних організацій, експертів.

Круглий стіл відбудеться 30 квітня 2024 року о 12:00 у змішаному форматі: наживо у м.Житомир та у режимі відеоконференції на платформі ZOOM.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Комітету: https://www.youtube.com/@komsamovr/.

Круглий стіл відбудеться за сприяння та підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Контактна особа з організаційних питань щодо забезпечення проведення заходу: Маленівська Карина Михайлівна – головний консультант секретаріату Комітету, тел.: (044) 255-25-62; e-mail: malenivska@rada.gov.ua.


Повернутись до календаря подій