23 квітня 2024
1000

Запрошуємо громадян, які залучені до процесу реалізації житлової політики або цікавляться цією темою, до участі в публічних консультаціях з розробки основних засад житлової політики, організованих Головою комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Оленою Шуляк спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та у співпраці з ВГО «Інститут Республіка».

Мета консультацій – зібрати пропозиції щодо ініціатив, запропонованих у законопроекті «Про основні засади житлової політики». На основі отриманих даних сформують рекомендації щодо вдосконалення цього законопроекту.   

 Зокрема, планується обговорення питань щодо:

-механізмів здійснення житлової політики;

-забезпечення доступності та прозорості реалізації житлової політики;

-розподілу повноважень учасників процесу;

-механізмів врегулювання житлових правовідносин.

Кого ми запрошуємо:

-ветеранів;

-молодь;

-внутрішньо переміщених осіб;

-громадян, які стоять у черзі на отримання житла;

-керівників ОСББ;

-представників органів та асоціацій місцевого самоврядування;

-народних депутатів України;

-представників профільних міністерств;

-представників громадських організацій;

-представників міжнародних організацій;

-представників фінансових установ;

-науковців та експертів з питань житлової політики;

-суддів та юристів з питань житлового права;

-інших зацікавлених громадян.

 

Як стати учасником публічних консультацій?

Публічні консультації будуть складатися з трьох сесій і відбудуться у форматі онлайн-обговорення на платформі Zoom. Щоб долучитися до них, треба заповнити онлайн-форму за посиланнями, що вказані нижче.

Учасники, які не зможуть взяти участь в онлайн-обговоренні, матимуть можливість переглянути записи публічних консультацій та висловити свої пропозиції в електронній анкеті, що буде доступна на офіційних вебсайтах та Facebook-сторінках організаторів.

Коли відбудуться онлайн-обговорення?

Три онлайн-обговорення для представників різних частин України:

9 квітня (10:00 – 12:30) – м. Київ, Київська, Чернігівська, Сумська, Житомирська області. Реєстраційна форма на першу сесію.

16 квітня (10:00 – 12:30) – АР Крим, Донецька, Запорізька, Луганська, Дніпропетровська, Миколаївська, Одеська, Харківська, Херсонська області. Реєстраційна форма на другу сесію.

23 квітня (10:00 – 12:30) – Вінницька, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька області. Реєстраційна форма на третю сесію.

За додатковою інформацією звертайтеся:

+380961724018 – Інна Душка

Більш детально про публічні консультації читайте тут.

З текстом законопроекту «Про основні засади житлової політики» можна ознайомитися за посиланням: https://mtu.gov.ua/news/35482.html. 


Повернутись до календаря подій