08 грудня 2023
1600

 

Комітет відповідно до Плану своєї роботи на період десятої сесії Верховної Ради України IХ скликання проведе Консультації щодо положень законопроекту про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування (реєстр. №6401) в рамках його підготовки до розгляду у другому читанні.

Під час заходу буде представлено положення проекту Закону України з реєстр. №6401, які спрямовані на підвищення рівня гласності у діяльності місцевого самоврядування.

За участі народних депутатів України, представників органів місцевого самоврядування, їх асоціацій, міжнародних інституцій та експертів планується обговорити:

-запровадження трансляцій пленарних засідань місцевих рад та засідань постійних комісій в мережі Інтернет у режимі реального часу;

-порядок здійснення відеозапису засідань та його оприлюднення;

-висвітлення публічної інформації на офіційному веб-порталі відкритих даних та на веб-сайтах органів місцевого самоврядування;

-безпекова складова при забезпеченні прозорості місцевих рад.

Консультації відбудуться 8 грудня 2023 року о 16:00 у м.Київ.

Захід проводиться за сприяння та підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Контактна особа з організаційних питань щодо забезпечення проведення заходу: Маленівська Карина Михайлівна – головний консультант секретаріату Комітету, тел.: (044) 255-25-62; e-mail: malenivska@rada.gov.ua.


Повернутись до календаря подій