20 листопада 2023
1500

Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування проведе засідання круглого столу на тему: «Форми участі громадян у місцевому самоврядуванні та напрямки вдосконалення відповідного законодавства».

Під час заходу за участі народних депутатів України, представників органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, громадськості, міжнародних інституцій планується:

- ознайомитись із результатами досліджень щодо використання механізмів громадської участі в Україні в умовах воєнного стану;

- обговорити перспективи вдосконалення процедур місцевої демократії та відкритості у діяльності органів місцевого самоврядування у повоєнний період крізь призму міжнародного досвіду, досвіду органів місцевого самоврядування, громадського сектору (з урахуванням положень законопроектів з реєстр. №№ 4254, 6319, 6401, 7283).

Засідання круглого столу відбудеться 20 листопада 2023 року о 15:00 у змішаному форматі: offline (м. Київ) та у режимі відеоконференції на платформі ZOOM.

Захід відбудеться за сприяння та підтримки громадської організації «Український незалежний центр політичних досліджень» в рамках проекту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України» (USAID), у співпраці з громадською організацією «Центр політико-правових реформ», всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування, Офісом Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, Програмою «U-LEAD з Європою», Шведсько-українським проектом PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні», Проектом Ради Європи «Зміцнення стійкості демократичних процесів через громадську участь під час війни та в післявоєнний період».

Контактна особа щодо організації засідання круглого столу – головний консультант секретаріату Комітету Ірина Ляшко (конт. тел.: 255-25-33, e-mail: liashko-i@rada.gov.ua).


Повернутись до календаря подій