За його результатами Комітет рекомендує Парламенту:

Перейменувати Володимир-Волинський район Волинської області на Володимирський район.

Прийняти за основу і в цілому з урахуванням пропозицій Комітету проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо використання державних символів України та символів іноземних держав органами місцевого самоврядування (реєстр. № 5049) та відхилити альтернативний до нього проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо використання органами місцевого самоврядування державних символів України, символів іноземних держав та символіки корінних народів або народів національних меншин України (реєстр. № 5049-1).

Законопроектом пропонується передбачити:

- обов’язковість встановлення Державного Прапора України на будинках, у яких розміщуються сільські, селищні, міські, районні у містах ради та їх виконавчі органи, районні, обласні ради, підприємства, установи та організації комунальної форми власності, а також у приміщеннях, в яких проводяться пленарні засідання рад;

- заборону встановлення прапорів іноземних держав на будинках місцевих рад та/або у приміщеннях, в яких проводяться пленарні засідання рад, крім випадків, коли у таких будинках та/або приміщеннях відбувається прийом іноземних делегацій чи посадових осіб іноземних держав, які прибули з офіційним або робочим візитом.

Згідно проекту дозволяється встановлення Прапору Європейського Союзу на будинках, у яких розміщуються місцеві ради.

Також законопроектом пропонується запровадити обов’язкове виконання Державного Гімну України на пленарних засіданнях сесії місцевої ради, а також передбачено встановлення заборони виконання іноземних державних гімнів під час проведення таких засідань, окрім випадків, коли у пленарних засіданнях беруть участь офіційні делегації, групи чи посадові особи іноземних держав.

Прийняти в другому читанні та в цілому проект Закону України про внесення змін до Закону України “Про засади державної регіональної політики” (реєстр. №5323).

Законопроектом пропонується надати визначення функціональних типів територій. Важливою новацією законопроекту є запровадження нової системи документів для розробки планів відновлення регіонів та територій.

Запроваджуються наступні функціональні типи територій України:

- території відновлення;

- регіональні полюси зростання;

- території з особливими умовами для розвитку;

- території сталого розвитку.

У кожному постраждалому регіоні та територіальній громаді буде напрацьований план відновлення і розвитку.

Визначатиме такий перелік регіонів та громад, які відносяться до певного функціонального типу територій, буде комісія, до складу якої увійдуть представники центральних органів виконавчої влади та профільного Комітету Парламенту.

Прийняти в другому читанні та в цілому проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо створення умов для запровадження комплексної термомодернізації будівель" (реєстр. № 6485).

Законопроект покликаний покращити енергоефективність будівель та, зокрема, передбачає:

- усунення бар'єрів на шляху до широкомасштабної реалізації проектів з впровадження енергоефективних заходів та термомодернізації житлових та громадських будівель, в тому числі у випадках надання державної підтримки на її реалізацію, особливо в період відновлення пошкодженого житла внаслідок воєнних дій;

- впровадити системи енергетичного менеджменту в будівлях державного сектору;

- запровадити комплексний підхід щодо формування політики у сфері енергоефективності будівель за рахунок стратегії термомодернізації будівель в Україні та створення національної бази даних енергетичних та експлуатаційних характеристик будівель.

Законопроект опрацьовано з партнерами з Європейської комісії, він має стати містком для залучення коштів Європейського Союзу на здійснення енергоефективності будівель.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

24 квітня 2024 16:08
24 квітня 2024 09:35
23 квітня 2024 16:04
23 квітня 2024 10:05
22 квітня 2024 09:48
19 квітня 2024 10:58
18 квітня 2024 15:07
18 квітня 2024 11:54
17 квітня 2024 11:09
15 квітня 2024 12:36