В рамках ознайомчої поїздки до Німеччини делегація Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування відвідала головний офіс німецької федеральної компанії Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у місті Ешборн та муніципалітет міста Мілтенберг землі Баварія.

    В офісі GIZ учасники зустрілися з керівником сектору Європа, Середземномор’я, Центральна Азія пані Уте Кламерт, яка під час своєї промови ознайомила членів делегації з політикою та основними напрямками діяльності GIZ у регіонах Європи, Середземномор’я та Центральної Азії, вказавши на зацікавленості Німеччини у стабільній та мирній Європі. Керівник сектору наголосила на основних пріоритетах GIZ, які полягають у прозорості та відкритості влади, доступності послуг для громадян, участі громадян в управлінні місцевими справами, питаннях безпеки та міжнародного співробітництва. Особливу увагу п. У.Кламерт надала питанням політичного волевиявлення щодо підтримки Німеччиною реформи децентралізації в Україні, необхідності її фінансового супроводу, чіткого розподілу повноважень на рівні Конституції та законів України і висловила сподівання, що Україна знайде відповіді на виклики, які стоять перед нею.


        Народний депутат України, голова підкомітету з питань адміністративних послуг, державних символів та нагород Олександр Дехтярчук поінформував керівництво GIZ про діяльність Комітету Парламенту України щодо законодавчої підтримки реформи децентралізації та місцевого самоврядування, про досягнення України у впровадженні цієї реформи, сприяння процесам об'єднання територіальних громад та їх співробітництва, покращення системи надання публічних адміністративних послуг.

        Члени делегації подякували GIZ за зусилля щодо впровадження та діяльності в Україні проекту «Реформа управління на сході України», значну допомогу у сфері експертної роботи за напрямками удосконалення системи державного управління, надання адміністративних послуг, підтримки реалізації реформи децентралізації, механізмів співробітництва територіальних громад, а також фінансову підтримку реалізації проектів місцевого розвитку щодо будівництва сучасних центрів надання адміністративних послуг, запровадження систем поводження з твердими побутовими відходами тощо.

        Також члени делегації мали змогу відвідати місто Мілтенберг, що розташоване у землі Баварія. Бургомістр міста

Хельмут Демел ознайомив учасників делегації з історією міста, розповів про місцеві традиції та звичаї, культурне і мистецьке життя міста, розвиток туристичної галузі. Голова поінформував учасників про адміністративно-територіальний поділ району Мілтенберг, особливості статусу міста, яке належить до категорії міст окружного підпорядкування, структуру та завдання муніципалітету, інтегровану концепцію міського розвитку, фінансові та економічні здобутки, схеми планування територій та розвиток інфраструктури, міжмуніципальне співробітництво, можливі способи залучення інвестицій та людських ресурсів, активну участь жителів міста в управлінні місцевими справами.

        

За словами п.Х.Демела, при населенні у 9 тисяч осіб бюджет міста складає 30 мільйонів євро і спрямовується на виконання завдань, які визначають самі громадяни. Так, за їх пропозиціями та ініціативами будується дитячий садок, центр сімейного дозвілля, житлові квартали, відновлюються історичні пам’ятки, впорядковується прибережна зона річки Майн тощо. Окрім того, значна частина справ вирішується містом в альянсі з іншими громадами, які об’єднали зусилля в питаннях розвитку туризму, промисловості, енергетики, захисту життєвого та природнього середовища.

 


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

18 квітня 2024 15:07
18 квітня 2024 11:54
17 квітня 2024 11:09
15 квітня 2024 12:36
11 квітня 2024 15:04
11 квітня 2024 14:38
11 квітня 2024 14:30
11 квітня 2024 09:50
10 квітня 2024 17:54
10 квітня 2024 12:35