Голова Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко 28 березня 2016 року провів особистий прийом громадян у Верховній Раді України за участю працівників секретаріату Комітету.

За результатами проведеного прийому до Голови Комітету звернулися з різних питань 12 громадян, половина з яких звернулися повторно у зв’язку з тим, що порушені ними питання не були вирішені певними органами на їх користь або вирішені частково.

Фактично всі звернення не стосувались питань, які належать до предмету відання Комітету. Так, багатодітна киянка Максименко З.О., родина якої у складі сімох осіб протягом тривалого часу проживає в невеличкій кімнаті у комунальній квартирі, просила посприяти їй у вирішенні питання поліпшення житлових умов. Учасник аварії на ЧАЕС, інвалід ІІ групи Корчинський А.А. з м.Києва, який всупереч шести рішенням судів протягом шести років не може добитися від управління Держказначейства України виплати йому заборгованості по пенсії, призначеної за Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». При цьому вирішення даного питання потребує внесення певних змін до постанови Кабінету Міністрів України від 03.09.2014 № 440, якою затверджений Порядок погашення заборгованості за рішенням суду, виконання яких гарантується державою. Зі скаргою на забруднення певних ділянок у м.Києві через встановлення МАФів звернулася громадянка Фурс Г.М.

Більше всього питань, з якими звернулись громадяни під час прийому (одна третина всіх звернень), стосувались проблем, пов’язаних з виділенням земельних ділянок у приватне користування, надання дозволу на їх приватизацію, зміні  цільового призначення, спорів щодо їх використання тощо.

Під час особистого прийому громадянам було надано юридичні роз’яснення щодо шляхів вирішення порушених ними питань, погоджено органи, до яких будуть скеровані відповідні звернення Комітету, строки їх розгляду, перелік додаткових документів, необхідних для системного вивчення проблем та їх подальшого розв’язання тощо, Також заявників було поінформовано щодо предмету відання Комітету та до предметів відання яких парламентських комітетів належать порушені у зверненнях питання.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Прийом громадян 8 скликання”

06 вересня 2018 11:35
02 квітня 2018 14:08
02 жовтня 2017 09:41
31 жовтня 2016 17:54
29 березня 2016 15:01
14 жовтня 2015 13:56
08 квітня 2015 11:30