Відкритий діалог на тему: «Оптимізація адміністративно-територіального устрою та її вплив на територіальну організацію і адміністрування виборів» (13 квітня 2023 рік)

Опубліковано 13 квітня 2023, о 10:30
Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування продовжує працювати над відновленням функціонування місцевого самоврядування на деокупованих територіях нашої держави та у територіальних громадах, що значною мірою постраждали від військової агресії російської федерації проти України.

З цією метою, 13 квітня 2023 року у місті Харків на майданчику підкомітетів з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування і з питань виборів, референдумів та інших форм безпосередньої демократії Комітету було проведено відкритий діалог на тему: «Оптимізація адміністративно-територіального устрою та її вплив на територіальну організацію і адміністрування виборів». Захід пройшов у змішаному форматі, включаючи офлайн присутність учасників у місті Харків та віртуальну участь з використанням платформи ZOOM.

У рамках діалогу учасники, зокрема, обговорили етапи реформування у сфері місцевого самоврядування, відновлення публічної влади, корекцію адміністративно-територіального устрою України та територіальну організацію і адміністрування виборів з урахуванням особливостей Харківської області. В ході дискусії було окреслено зміст комплексних законодавчих змін із зазначених питань.

Участь у відкритому діалозі взяли народні депутати України, представники державних органів влади, органів місцевого самоврядування та їх провідних асоціацій, вітчизняних, міжнародних організацій та інституцій, науковці, експерти.

Захід відбувся за сприяння та підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).

Відеозапис заходу можна переглянути за цим посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=MlT64kDXQ8E&t=8s

Публікацію оновлено 25.05.2023 об 11:01


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку