Про проект Закону України про внесення зміни до частини дванадцятої статті 21 Закону України

«Про службу в органах місцевого самоврядування» щодо призначення пенсій по інвалідності

 (реєстр. № 9453 від 28.11.2011)

 

За дорученням Голови Верховної Ради України В.Литвина Комітет розглянув на своєму засіданні 04 квітня 2012 р. доопрацьований проект Закону України про внесення зміни до частини дванадцятої статті 21 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» щодо призначення пенсій по інвалідності (реєстр. № 9453 від 28.11.2011), поданий народним депутатом України М.Кульчинським з метою зняття суперечностей між положеннями вказаного Закону та Закону України «Про державну службу» щодо призначення пенсійного забезпечення відповідно посадовим особам органів місцевого самоврядування та державним службовцям з числа інвалідів І та ІІ груп.

За розрахунками суб’єкта права законодавчої ініціативи додаткові видатки з Державного бюджету України на реалізацію положень даного законопроекту потребуватимуть 2,7 млн. грн. на рік.

Як зазначається у висновку Комітету з питань бюджету на даний законопроект, Міністерство фінансів України погоджується з цією вартісною оцінкою впливу на видатки з Державного бюджету України і зазначає, що реалізація положень законопроекту у разі його прийняття забезпечуватиметься в межах видатків, передбачених у державному бюджеті на виплату різниці між пенсією, призначеною відповідно до Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», та пенсією, призначеною на загальних підставах.

Комітет з питань правової політики у висновку на даний законопроект зазначає, що дана законодавча пропозиція кореспондується з відповідними приписами Закону України «Про державну службу» і ґрунтується на належній конституційно-правовій основі.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради України не має принципових заперечень щодо прийняття зазначеної законодавчої пропозиції і вважає, що за результатами розгляду у першому читанні законопроект може бути прийнятий за основу.

Під час обговорення даного питання народні депутати України – члени Комітету зауважили, що на сьогодні у Верховній Раді України зареєстрований проект Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (нова редакція) з реєстр. № 9673, поданий Кабінетом Міністрів України, який знаходиться на розгляді у Комітеті. Згідно з Перехідними положеннями зазначеного законопроекту аналогічна норма набиратиме чинності з 1 січня 2015 року. Зважаючи на викладене присутні погодились, що прийняття законопроекту, що розглядається, є доцільним.

За підсумками обговорення, заслухавши інформацію Першого заступника Голови Комітету О.Боднар, з’ясувавши позицію народних депутатів України – членів Комітету, запрошених на засідання осіб, врахувавши висновки Комітету з питань бюджету, Комітету з питань правової політики, Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, Комітет ухвалив:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України, затвердженого Законом України від 10.02.2010 р. № 1861-VІ, проект Закону про внесення зміни до частини дванадцятої статті 21 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» щодо призначення пенсій по інвалідності (реєстр. № 9453 від 28.11.2011), поданий народним депутатом України М.Кульчинським, за наслідками розгляду у першому читанні прийняти за основу.

2. Визначити співдоповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України народного депутата України, Першого заступника Голови Комітету О.Боднар.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протокол №144/07*”

13 червня 2012 14:52
13 червня 2012 14:51
26 квітня 2012 13:38
26 квітня 2012 13:36
26 квітня 2012 13:34
26 квітня 2012 13:32